GÜNDEM

SGK Erkekler İçin Her Ay Maaş Ödeyecek! Başvuru Yapmanız Yeterli Olacak!

SGK'ya başvuruda bulunan erkeklere her ay düzenli olarak ödeme yapılacak. 2023 yılı itibarıyla sosyal destek paralarındaki artıştan faydalanabilirsiniz. Ödeme almak istiyorsanız işte şartlar...

SGK Erkekler İçin Her Ay Maaş Ödeyecek! Başvuru Yapmanız Yeterli Olacak!

SGK'nın erkek ve kadınlara sağladığı destek ödemeleri merak ediliyor. Önemli bir kısmının sigorta primleri ve sigortalılık ile bağlantılı olduğu belirtilmekte. Sizin sigortalı olmanıza gerek kalmadan SGK'dan düzenli olarak ödeme almak için belirli şartları karşılamanız istenecek.

Dul Maaşı Kimlere Verilir?

Bir kişinin eşi veya eşlerinin ölümü nedeniyle geçim kaybına uğraması durumunda verilen bir tür sosyal yardımdır. Bu nedenle dul maaşı, eşini kaybeden kadın ve erkeklere verilebilir. Dolayısıyla, erkek kadın ayrımı yapılmaksızın sizler de bu ödemelerden faydalanabileceksiniz.

Dul Maaşı Şartları Nedir?

Dul maaşın evlilik durumuna bakılmaktadır. Eşler arasındaki evlilik süresinin en az 1 yıl olması gerekiyor. 18 yaş ve üzerinde olma şartı da bulunmaktadır. Ancak bu yaş sınırı erkeklerde 22 olarak belirtilmiştir. Eşi vefat eden kişi, eşinin ölümünü belge ile kanıtlamalıdır. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olmasının yanı sıra belirlenen sigorta prim şartlarının karşılanması gerekiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar