GÜNDEM

SGK Emekli Maaşlarını Erken Ödeyecek! SSK ve Bağ-Kur Emekli Aylıkları Ne Zaman Verilecek?

SGK'nın son dakika açıklamasıyla beraber emekli maaş tarihleri öne çekildi. Milyonlarca emekli, maaşlarını erkenden alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, 4A ve 4B emeklilerinin ne zaman ödeme alacağını açıkladı. SSK'lı ve Bağ-Kurlu vatandaşlar maaşlarını alacağı tarihi sordu.

SGK Emekli Maaşlarını Erken Ödeyecek! SSK ve Bağ-Kur Emekli Aylıkları Ne Zaman Verilecek?

SGK'dan gelen resmi açıklama neticesinde 4A ve 4B emekli maaşları erken ödenecek. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olan vatandaşlar daha erken bir tarihte emekli maaşlarını alabilecek. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra acil nakit ihtiyacı olan vatandaşlara yardım sağlayabilmek adına böyle bir adım atıldı. Tüm Türkiye genelinde geçerli bu kararla birlikte emekli vatandaşların ödemelerinin ne zaman yapılacağı soruluyor.

Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

SGK'nın açıklamasında SSK ve Bağ-Kurlu vatandaşların alacağı emekli maaşlarına ilişkin tarihler paylaşıldı. Aşağıda yer alan liste üzerinden hangi emekli grubuna mensup iseniz ona göre maaşınızı alacağınız tarih hakkında bilgi alabilirsiz. Ortalama bir hafta daha erken ödeme yapılacağı vurgulandı.

4A (SSK) Emekli Maaş Ödeme Tarihleri

Maaşını 17, 18, 19, 20 Şubat'ta alacaklar için 14 Şubat
21, 22, 23, 24 Şubat'ta alacaklar için 15 Şubat
25 ve 26 Şubat'ta alacaklar için 16 Şubat

4 B (Bağ-Kur) Emekli Maaş Ödeme Tarihleri

Emekli maaşını 25 ve 26 Şubat'ta alacaklar için 16 Şubat
Emekli maaşını 27 ve 28 Şubat't alacaklar için 17 Şubat 2023 tarihinde ödemeler yapılacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar