MEDYA KÖŞESİ

Sezgin Baran Korkmaz, Veyis Ateş ses kaydın tamamını neden yayınlamadı? İnan Kıraç'la ilgili bomba iddialar

Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da gözaltına alınmadan 1 saat önce Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e konuştu. Veyis Ateş'le ilgili ses kaydınının tamamının neden paylaşmadığını açıkladı. Veyis Ateş'le görüştükten kısa süre sonra ise baskılara dayanamayarak İnan Kıraç'tan aldığı hisseleri geri iade ettiğini önü sürdü...

Sezgin Baran Korkmaz, Veyis Ateş ses kaydın tamamını neden yayınlamadı? İnan Kıraç'la ilgili bomba iddialar

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Avustarya'da ABD'nin talebiyle gözaltına alınan SBK Holding'in patronu Sezgin Baran Korkmaz'la gözaltına alınmadan önce konuştu. Korkmaz'ın kendisini aradığını anlatan Zeyrek, Halk TV'deki programda dile getirdiği "Veyis Ateş'le ilgili ses kaydının tamamı yayınlanmalı" çağrısına cevap bulduğunu söyledi. 

İşte o yazı...

HalkTV’de cuma akşamları yayınlanan “Perdenin Önü/Arkası” isimli programın yorumcularındanım. Benim dışımda meslektaşlarım Özlem Gürses, İsmail Saymaz, İpek Özbey ve Hakan Çelenk var.

Bu hafta, programın ilk 90 dakikasını, tartışmaların odağındaki Veyis Ateş’i çıkaracağı için İsmail Saymaz’a verdik.

İsmail, çok iyi bir program çıkardı. Hazırlıklı gelmişti. Veyis Ateş’e her şeyi sordu, çelişkili ve tatmin edici olmayan cevaplar aldığında somut gerekçelerini de ortaya koyarak “inanmıyorum”, “yalan söylüyorsun” gibi sözcüklerle Ateş’i köşeye sıkıştırdı.

Muhalefet tabanı “Veyis Ateş gitsin kendisini A Haber’de, CNN Türk’te savunsun. Niye Halk TV’ye çıkarıyorsunuz” diyerek İsmail’e ve Halk TV’ye çok yüklendiler. Bence haksızlık ettiler.

Gazetecilik böyle bir meslektir. Gerçeği ortaya çıkarmak için bütün taraflarla görüşmeyi, bütün görüşleri, bilgileri okuyucuya/izleyiciye aktarmayı gerektirir.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar