MEDYA KÖŞESİ

Sevilay'ın isyanına ben de isyan ediyorum...

İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık yazdı... Sevilay Yılman'ın isyanı haksız mı değil?.. Sevilay'ın isyanına ben de isyan ediyorum!..

Sevilay'ın isyanına ben de isyan ediyorum...

Sevilay Yılman isyan ediyor haklı olarak. 

Başbakan Binali Yıldırım'la çekilen bu fotoğrafta, kadın bir genel yayın yönetmeninin olmayışına içerlemiş belli. 

Türkiye'de herhangi bir gazetenin tepesinde kadın yönetici ne yazık ki yok. Nurcan Akad'ın kısa bir süre yöneticisi olduğu Akşam gazetesinden ayrılmasıyla birlikte, katdın yöneticileri iş başında görmez olduk. 

Sevilay'ın isyanına ben de isyan ediyorum!

Neden?

İnternet Medyası'nın yok sayılmasına ve kadın yöneticilerin bir çok sitede başarılı işler yaptığı halde görülmemesine isyan ediyorum. İnternethaber'i Hacer Alkan yönetiyor mesela. Haberler.com'un başında Duygu Aktaş var mesela. Sevilay'ın yazarı olduğu Habertürk.com da, bir süre öncesine kadar Gülin Çeliker vardı. 

Ama benim asıl isyanım bu değil!

İnternet Medyası Yasası'nın çıkması için 2005 yılında ilk harcı Binali Yıldırım attı. Bir gün olsun desteğini bizden desteğini esirgemedi. Ama aynı Binali Yıldırım bugün Başbakan ve İnternet Medyası Yasası hâlâ çıkmış değil. 

Onu da geçtim... 

Bu fotoğrafta biz yokuz!

"Hangi birinizi çağıralım?"mazeretini kabul etmiyorum. Türkiye'de bir çok İnternet sitesi var doğru; ama kaçı kurumsal? Türkiye'nin istihdamına kaç site katkı sağlıyor? Bir bilgisayarla kendine gazeteci süsü vermiş çakallarla  bir tutuluyorsak, söyleyecek sözüm yok. "Yok siz onlardan farklısınız" deniliyorsa, o zaman bırakın biz de gazetecilik yapalım. 

Bizde kadın genel yayın yönetmeni de var, yazar da. 40 yıllık gazeteci olmamıza rağmen, 2017 Türkiye'sinde hâlâ gazeteci sayılmıyor oluşumuz acı veriyor. 

Bu acıya son verin artık!

Aksi halde, Kemal Öztürk'ün de dediği gibi, piyasamızı saran çakallar hayat söndürmeye ve küfürbaz yayın yapmaya devam edecek. Bunun vebali ağırdır, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş... kim varsa, bu vebalin altında kalmak istemiyorsa, İnternet Medyası Yasası'nın biran önce çıkarılması için önayak olması gerekiyor. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum