GÜNDEM

Sevilay Ylman: Ne yapsın yani Cumhurbaşkanı? İsterseniz pandemi var diye hiç dışarı çıkmasın, otursun Beştepe’de...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Beştepe'deki kabul törenlerini pandemi nedeniyle eleştirenlere tepki gösterdi. Yılman, "Pandemi var diye ülkenin Cumhurbaşkanı’nın da halkın uyması gereken yasaklara aynı biçimde uymasını beklemek nasıl bir kafa?.." diye sordu.

Sevilay Ylman: Ne yapsın yani Cumhurbaşkanı? İsterseniz pandemi var diye hiç dışarı çıkmasın, otursun Beştepe’de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Irak Başbakanı Mustafa Al-Kazemi'yi Külliye'de kabul etti. Kazemi onuruna verilen yemekte Türkçe, Arapça türküler okundu. Görüntüler bir süre sonra TRT Arapça'nın Twitter sayfasından paylaşıldı. Fakat eleştiriler de birbirini izledi.

Son yazısında bu yemeği eleştirenlere tepki gösteren Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde de eleştirilerini sürdürdü.

Yılman, pandemi nedeniyle yapılan eleştirilere sert çıkarak "Pandemi var diye ülkenin Cumhurbaşkanı’nın da halkın uyması gereken yasaklara aynı biçimde uymasını beklemek nasıl bir kafa?.. Ne yapsın yani Cumhurbaşkanı?..  İsterseniz çıkmasın hiç dışarı... Otursun Beştepe’de" ifadelerini kullandı:

Pandemi var diye ülkenin Cumhurbaşkanı’nın da halkın uyması gereken yasaklara aynı biçimde uymasını beklemek nasıl bir kafa? Yahu “Katar, Azerbaycan dışında bizi sallayan yok! Yabancı sermaye sırf bu iki ülkeye kalırsa yandık bittik mahvolduk. Yeter artık düzeltin şu dış politikamızı da nefes alalım” diyen biz! Düzeltmek için gayret gösteriyor diye yerden yere vuran yine biz! Ne yapsın yani Cumhurbaşkanı? Dış politikamız ve ekonomimiz bu kadar sorunlu iken; "Şimdi bunları düşünmenin zamanı değil! Irak’ın Başbakanı değil ABD’nin yeni başkanı bile gelse olabildiğince mesafeli olalım çünkü pandemi var!” filan mı desin! İsterseniz çıkmasın hiç dışarı... Otursun Beştepe’de. Mevcut durumu düzeltmek adına başka bir ülkeye filan da gitmesin. Kesinlikle başka ülke liderlerini de kabul etmesin! Ve oldu olacak ülke adına her ne yapacaksa bizim gibi “zoom” üzerinden yapsın!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar