GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan 'sosyete konuşuyor' tepkisi: Bu nasıl gazetecilik!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Önder Fırat ile ilgili yapılan 'Aşk yaşıyor' haberine çok sert tepki gösterdi.. Yılman, sosyete konuşuyor şeklinde gerekçelendirilen habere açtı ağzını yumdu gözünü.

Sevilay Yılman'dan 'sosyete konuşuyor' tepkisi: Bu nasıl gazetecilik!

Haberi duyar duymaz Önder Fırat'ı arayan Yılman, Fırat'ı ilk kez bu kadar sinirli gördüğünü söyledi. 

Fırat, konuyu telefonda anlattıktan sonra Yılman, bu haberi yapanlara saydırdı. 

İşte o yazı :

Onu hiç bu kadar öfkeli görmemiştim.

“Sevilay biliyorsun... Hep bir şeyler yazılıp, çizilir hakkımda. Çoğu da uydurmadır ama hiçbirine değil dava filan açmayı düşünmek kafaya takıp cevap bile vermemişimdir. Ama bu defa hukuken ne gerekiyorsa yapacağım çünkü çok ağrıma gitti. ‘Aşk’ yaşıyorlar dedikleri insan evli barklı bir kadın ve daha da mühimi benim kız kardeşim olarak hayatımda konumlandırdığım insan. Etrafımdaki herkesin, evlatlarım dahil buna...

Herkesin kız kardeşim olarak bildiği, tanıdığı bir insanla ‘Aşk yaşıyorlar’ diyerek haber yapanların bu iftirasının hesabını yargı önünde mutlaka soracağım!” derken sinirden titriyordu sesi... Yerden göğe kadar da haklıydı bu tepkisinde. Çünkü gerçekten yapılan haber iğrenç. Elde iki ismin aşk yaşadığını gösteren ne bir fotoğraf, ne bir belge ne de başka bir kanıt var. Efendim neymiş: ”Sosyete konuşuyormuşmuş!” Hiç kusura bakmasın bu haberi yapan gazeteci arkadaşımız... “Sosyete konuşuyormuş...” deyip böyle bir haber yapmak habercilikte gelinen rezilliğin top noktasıdır artık.

Oh ya! Ne güzel, ne kolay iş, ne kolay habercilik! “Nasıl olsa sosyete konuşuyor” deyip bas iki insanın fotoğrafını yan yana ve birbirlerini kardeş gibi gören iki insanın toplum nezdinde itibarını, saygınlığını sıfırla! Bu nasıl gazetecilik arkadaş! Ne oldu bizim 5N artı 1K ilkesine? İnanamıyorum gelinen noktaya gerçekten. Yazık! Gerçekten çok yazık.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar