GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan Sevilay Yılman'dan İstanbul Üniversitesi'ne "ALES" tepkisi: Bu garabet karardan geri adım atılmalı

Sevilay Yılman, ALES puanıyla hukukta yüksek lisans ve doktora yapılma yolunu açan karara tepki gösterdi. Yılman, "Lisans ve yüksek lisansta hukukla ilgili tek bir ders almadan, hukuk doktoru ve hukuk hocası olabilir sonra da o fakülteye binbir çabayla girmek için uğraş veren öğrencilerin derslerine girebilir ve hukuk anlatabilirsiniz!" dedi.

Sevilay Yılman'dan Sevilay Yılman'dan İstanbul Üniversitesi'ne "ALES" tepkisi: Bu garabet karardan geri adım atılmalı

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, ALES puanıyla hukukta yüksek lisans ve doktora yapılması kararına tepki gösterdi. Bir ALES puanıyla İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün kamu hukuku, özel hukuk, ticaret hukuku, milletlerarası özel hukuk programlarına müracaat edebileceğini ve yüksek lisans veya doktora yapma şansı elde edebileceğini söyleyen Yılman, "Lisans ve yüksek lisansta hukukla ilgili tek bir ders almadan, hukuk doktoru ve hukuk hocası olabilir sonra da o fakülteye binbir çabayla girmek için uğraş veren öğrencilerin derslerine girebilir ve hukuk anlatabilirsiniz!.." dedi:

HUKUK ÖĞRENCİLERİ, VETERİNER, EDEBİYATİ, MÜHENDİSLİK MEZUNU BİRİNDEN DERS ALACAK HALE GELEBİLİR

Eğer İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, hukuk dışında her mezunun neyi nasıl ölçtüğü belli olmayan ALES denilen sınavla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans ya da doktora yapmasına imkan sağlayacak bu garabet karardan geri adım atmazsa… Birkaç yıl sonra... Yıllar boyu dirsek çürütüp kazandıkları İstanbul Hukuk Fakültesi’ndeki tüm öğrenciler belki Veterinerlik'ten belki de Edebiyat ya da Mühendislik fakültelerinden mezun olanlardan hukuk dersleri almaya başlayacak...

İLAHİYAT MEZUNU BİR DİN ADAMI HUKUK KONUSUNDA AHKAM KESEBİLİR

Çok trajik ama eğer bu karar uygulamaya geçerse İstanbul Üniversitesi’nde artık İlahiyat Fakültesi’nden mezun bir din adamının hukuk üzerinden ahkam kestiğine şahitlik edeceğiz… Yazıklar olsun!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar