GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan pandemi günlerinde Ankara izlenimleri

Haberturk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde Covid-19 vakalarının arttığı belirtilen Ankara'ya ilişkin izlenimlerini aktardı. Kurallara uyma noktasında İstanbul-Ankara arasındaki farklara da değinen Yılman'ın aktardığına göre Ankaralılar maske ve mesafe kuralına uyuluyor, mecburi olmamasına rağmen "Evde Kal" çağrıları karşılık buluyor.

Sevilay Yılman'dan pandemi günlerinde Ankara izlenimleri

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, haftasonu gittiği Ankara'daki izlenimlerini okuyucularıyla paylaştı ve kurallara uyma noktasında İstanbul-Ankara arasındaki farklara değindi.

Yılman, hafta sonu olmasına rağmen parkların, sokakların, AVM'lerin boş olduğunu, pazar günleri dolup taştığı bilinen Anıtkabir’de önceki zamanlara oranla çok daha az sayıda ziyaretçi bulunduğunu söyledi.

Yılman, kaldığı otelde de normal zamanlarda boş oda çok güç bulunurken, şimdi doluluk oranının düşük olduğunu söyledi: "Hem de şehri dışarıdan çok az sayıda insan ziyaret ediyor. Ayrıca maske ve mesafe kurallarına riayette Ankaralıyı biz İstanbullulardan çok daha başarılı buldum. Maskesiz insan görmek neredeyse mümkün değil."

İSTANBUL'DA ALIŞIK OLMADIĞIMIZ HASSASİYET

"Mesela ben! Anıtkabir’de mozoleye doğru yürürken telefonla konuşuyordum ve o anda hem sıcaktan hem de nefes alma güçlüğü çektiğimden maskemi çene altına indirmiştim. Ki bu üç beş saniyelik bir süreydi. Ve etrafımda da kimse yoktu. Önümde yürüyen en yakın insanla aramda 20 metreden fazla bir mesafe vardı. İşte tam o anda… Elinde dürbün mü vardı artık bilmiyorum epeyce uzakta olan bir görevli tarafından maskemi takmam konusunda sert bir tavırla uyarıldım.

İtiraf edeyim… İstanbul’da pek görmeye alışık olmadığımız bu hassasiyetler beni çok şaşırttı… Bir İstanbullu olarak hem çok utandım gördüğüm bu tablo karşısında hem de imrendim. Tebrik ediyorum...

Gerçekten de Ankaralılar virüsün nasıl bir bela olduğunu ciddi manada kavramış durumdalar ve bu konuda biz İstanbullulardan da açık ara öndeler. Kıyaslanmayacak biçimde üstelik."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar