POLEMİK

Sevilay Yılman'dan Oktay Kaynarca'ya olay gönderme; Midem bulandı

Oktay Kaynarca'nın 'roka-balık' paylaşımı Habertürk yazarlarını da ikiye böldü..

Sevilay Yılman'dan Oktay Kaynarca'ya olay gönderme; Midem bulandı

Fatih Altaylı, Oktay Kaynarca'nın içkileri gizleyerek yaptığı paylaşıma destek verirken, bir diğer Habertürk yazarı Sevilay Yılman ise bunu "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdi.

Sevilay Yılman, sosyal medyada büyük tartışmalara yol açan fotoğrafa kızmadığını gütldüğünü belirterek "Alkolü övmüyorum, aşırısının da çok zararlı olduğunu düşünüyorum. İçene içmeyene de büyük saygı duyuyorum, ama içtiği, alkol kullandığı halde siyasi ikbal ya da kariyer çıkarı uğruna içmiyormuş gibi yapanlardan da nefret ediyorum. Bu ikiyüzlülükten midem bulanıyor!" ifadelerini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın bugünkü yazısından bir bölüm:

Rakı-balık yerine roka-balık!

OKTAY Kaynarca... Birlikte oynadıkları dizi arkadaşlarıyla felekten bir gece çalmışlar. Beraber yemişler, içmişler ve bu güzel anları da bir fotoğraf karesiyle ölümsüzleştirip sosyal medyada paylaşmışlar. Ancak paylaşırken belli ki içilen alkolleri de masanın üzerinden yok etmeyi ihmal etmemişler.

İşte sosyal medyada Kaynarca’nın bu fotoğraf karesi iki gündür tartışma konusu. Aralarında ünlü komedyen Şahan Gökbakar’ın da olduğu isimler dahil birçok kesimden tepki geldi bu fotoğrafa.

Bense güldüm... Hiç öfkelenmeden hem de... Kızmadan. Sadece güldüm; çünkü gazetecilik hayatım boyunca bu tür atraksiyonlara o kadar çok şahit oldum ki! Hem de nerelerde, ne insanlarla... Alkolü övmüyorum, aşırısının da çok zararlı olduğunu düşünüyorum. İçene içmeyene de büyük saygı duyuyorum, ama içtiği, alkol kullandığı halde siyasi ikbal ya da kariyer çıkarı uğruna içmiyormuş gibi yapanlardan da nefret ediyorum. Bu ikiyüzlülükten midem bulanıyor!

Ve değerli okurlarım, o kadar çok ki bu tiplerden; anlat desen hangi şarap türünden hangi tadın alındığını bilecek kadar gurme olan ama konu iktidara yakın bir medya patronunun yanında gündeme gelince Yeşilaycı kesilerek, “Hayatımda bir kez şarap içtim. O da yıllar yıllar evvel. Bir kadeh beyaz şaraptı” deyip de sözüm ona göz boyamaya çalışan...

Maalesef bu durum artık bir gelenek haline geldi. Ne yazık ki alkol aldığı, kullandığı halde ısrarla içmediğini söylemek son zamanların bir ritüeli oldu. O nedenle şaşırmadım Kaynarca ve arkadaşlarının, “Biz rakı-balık değil, sadece roka-balık yapıyoruz” gösterilerine... “Hiç şaşırmadım”dedim ya, sadece güldüm...

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı için tıklayın

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum