GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Sevilay Yılman'dan Neslican isyanı: Bunlar Müslümansa ben Müslüman değilim

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, herkesin söylemek istediğini söylüyor köşe yazısında ve Neslican'ın ardından onu cehenneme göndermekten büyük zevk duyanlara karşı "Bunlar insansa ben insan değilim. Bunlar Müslümansa ben Müslüman değilim" diyor.

Sevilay Yılman'dan Neslican isyanı: Bunlar Müslümansa ben Müslüman değilim

Neslican'ın daha önce 4 kez mücadele edip kazandığı kansere yenik düşmesi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 

Fakat bazı kendini bilmez troller, Neslican'ı sırf kıyafetinden dolayı Allah'ın adına ahkam keserek cehenneme yollama isteği herkesi tiksindirdi. 

İşte bu duygularımıza tercüman olmuş Sevilay Yılman ve demiş ki; "bunlar insansa ben insan değilim, bunlar Müslümansa ben Müslüman değilim"

Biz de Sevilay Yılman'ın bu sözlerine aynen katıldığımızı söylüyor ve Yılman'ı vicdanların sesi olduğu için günün yazarı olarak seçiyoruz. 

İşte Yılman'ın Neslican isyanı:

Kanser olduğunu öğrendiğinde büyük heyecan ve istekle hazırlandığı üniversite sınavına gremedi Neslican Tay ama başına gelenler büyük bir olgunlukla karşılayıp verdiği mücadelesi ile adını üniversitelerde okutulacak ders kitaplarına yazdırdı. Keşke sonuç bu olmasaydı ama Frida Kahlo’nun; ”Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanabiliyoruz” sözünü kendisine rehber edinerek yakalandığı kansere son nefesine kadar kafa tutan Neslican hayata veda etti. Esasında yoğun bakıma kaldırıldığı andan itibaren beklenen bir sondu Neslican’ın kaybı ama kansere karşı verdiği savaşla öyle bir algı kazımış ki hafızalarımıza… O yüzden olsa gerek, “Bu defa da başaracak ve mutlaka yine kazanan Neslican olacak” beklentisi oluşmuştu. Ama olmadı… Bu defa kazanan ne yazık ki kanser oldu.

Allah rahmet eylesin… Ben de herkes gibi çok çok üzüldüm. Ama üzüntüm bazı insan müsveddelerinin onun kaybının ardından yaptığı paylaşımlar nedeniyle iki katına vurdu. Onun hayata tutunmak adına kansere karşı verdiği savaşı Allah’a karşı bir savaş gibi görüp saçma sapan hezeyanlı yorumlar yapanlar bir yana.

Onlara da çok üzüldüm ama “Neslican Tay ölmüş. Herkes cennete kavuştu diyor. Orasını Allah bilir. Yalnız bu çıplaklıkla braz zor…” diyerek Allah adına ahkam kesen insanlıktan nasibini almamış bir trolün yazdıkları önüme düşünce… Kahroldum.

Ve o ve benzer yorumları gördüğüm andan itibaren kendi kendime söylediğim; “Bunlar insansa ben insan değilim… Bunlar Müslümansa ben Müslüman da değilim!” cümlelerini bir de buradan haykırmak istedm! Hakikaten yazıklar olsun size! Ve sizin gibilere ses çıkarmayanlara, sırtınızı sıvazlayanlara! Yazıklar olsun!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar