GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan Muharrem İnce eleştirisi: Bu ne yaman çelişki nasıl bir tutarsızlık Sayın İnce?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, CHP'den ''son dönemde izlediği politikalarıyla ters düştüğüm için bu kararı aldım.” diyerek istifa eden Muharrem İnce'yi eleştirdi. Yılman, ''Bu ne yaman çelişki bu nasıl bir tutarsızlık Sayın İnce?" diyerek sitem etti.

Sevilay Yılman'dan Muharrem İnce eleştirisi: Bu ne yaman çelişki nasıl bir tutarsızlık Sayın İnce?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde ''Son dönemde izlediği politikalarıyla ters düştüğüm için bu kararı aldım.” diyerek CHP'den istifa eden Muharrem İnce'yi kaleme aldı.  Yılman, ''Ben İnce’nin bu yol ayrımının, ayrı bir parti kurma arzusunun CHP’lilerin dediği gibi bir “Saray operasyonu” filan olduğunu düşünmüyorum.Ama bu ayrışma nedeninin İnce’nin ifade ettiği gibi ideolojik olduğuna da'' diyerek görüşlerini dile getirdi.  Sevilay Yılman, CHP'nin yerinde olsam Muharrem İnce'nin eski konuşmaları ile şimdikileri karşılaştıran bir video hazırlar ve  'Bu ne yaman çelişki nasıl bir tutarsızlık Sayın İnce?' derim dedi.  

İşte o yazı... 

Ana muhalefet partisi CHP’nin son Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak gösterdiği Muharrem İnce sonunda partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sürpriz değildi tabii bu istifa...

Hepimizin, herkesin beklediği olması gereken bir sondu!

Bundan sonra ne olur, Muharrem İnce çıktığı bu yolda başarılı olur mu olmaz mı o konuda görüşümü yarın paylaşacağım tabii ama önce kafama takılan bir hususu dile getireceğim...

Biliyorsunuz ki, Muharrem Bey CHP’nin kuruluş değer ve ilkelerinden koptuğunu ve partinin fikren asla kabul etmeyeceği bambaşka bir rotaya savrulduğunu gerekçe sunarak istifa etti.

Dedi ki; ”CHP’nin son dönemde izlediği politikalarıyla ters düştüğüm için bu kararı aldım.”

Ben İnce’nin bu yol ayrımının, ayrı bir parti kurma arzusunun CHP’lilerin dediği gibi bir “Saray operasyonu” filan olduğunu düşünmüyorum.

Ama bu ayrışma nedeninin İnce’nin ifade ettiği gibi ideolojik olduğuna da...

Çünkü bugün bu ifadeleri kullanan İnce, 2018'deki Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde eleştirdiği bu politikalar üzerine kampanyasını şekillendirmiş aynı İnce’ydi.


Gözlerimiz, kulaklarımız bize oyun oynamadı ise istifasına CHP’nin HDP’li siyasilerle yakınlığını, temasını gerekçe sunan bu İnce, 2 sene önce aday olduğu o seçimde ikinci tur ihtimalini göze alarak HDP seçmenine sıcak mesaj verebilmek adına siyasetini CHP’nin de daha ilerisine taşımış aynı İnce idi.

Hatırlarsanız aday olur olmaz ilk yaptığı hamlelerden biri HDP’nin eski genel başkanı tutuklu Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmek olmuştu.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum