GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan İstanbul Valisine çağrı

Üniversitelerin açılmıyor olmasına yönelik eleştirilerde bulunan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, zaman geçirdikleri kafeler konusunda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulundu.

Sevilay Yılman'dan İstanbul Valisine çağrı

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, üniversitelerin "yurtlarda sıkıntı olur, üniversiteli gençler çok rahat, virüsün yayılımı hız kazanır" gerekçeleriyle üniversitelerin açılmıyor olmasını eleştirdi. Yılman "Bunu böyle düşünenlerin sanırım sokaklarda vaziyet nasıl haberi yok. Önceki gün üniversiteli gençler için en popüler mekanların olduğu Nişantaşı’na uğradım. Gördüğüm manzaraya inanamadım. Her yer açık ve ağzına kadar dolu!" ifadelerini kullandı:

AVRUPA'DA CAFELER KISITLNADI, ÜNİVERSİTELER AÇILDI

Brüksel'de, Paris'te, Londra'da kafe barlar kapandı ve restoranlar sınırlı şekilde hizmet verebiliyor ama üniversiteler yüz yüze ya da hibrit eğitime başladı. Buna mukabil Türkiye’de ise kafe barlar ve restoranlar hiçbir sınır olmaksızın, hınca hınç dolu bir şekilde çalışıyor ve ne maske ne mesafe ne masa düzeni... Sözde kurallar konuyor ama ne kuralları takan var ne de kural denetimi... Virüs yayılımı hızlanmasın diye kapalı tutulan okullarına gidemeyen gençlerin tamamı sokaklarda. Hem de gece yarılarına kadar.

GECELERİ BAKIN O KAFELERE

İnanmayan Habertürk TV’de birkaç kez gösterildiği gibi geceleri Nişantaşı Ihlamur Yolu Caddesi’ndeki barları ve Mim Kemal Öke Caddesi üzerindeki restoran ve barları (Sadece Delicatesen lokantası tedbirlere uyuyor hakkaniyet açısından belirtmek gerekir) gidip gözlesin...

Ya bunları işletenler pervasız ya da bunlara kurallara uymama imtiyazı verilmiş!

İSTANBUL VALİSİNE ÇAĞRI

İyi niyetle ve büyük bir eforla neredeyse tek başına kural denetimi yaptığına tanık olduğumuz Sayın Vali Ali Yerlikaya'nın dikkatine sunuyorum bu konuyu... Bilindiği üzere uygulanmayan kural, kural olmadığı gibi başka kuralların da dejenere olmasına yol açar...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar