GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan Hilal Kaplan'a: Tereyağı bir hurafe Hilalcim

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın koronavirüs tedavisindeki "tereyağı" tavsiyesinin "hurafe" olduğunu söyledi.

Sevilay Yılman'dan Hilal Kaplan'a: Tereyağı bir hurafe Hilalcim

Koronavirüs'e yakalanan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, yaşadıklarını anlattığı Youtube videosunda arkadaşından aldığı bir tavsiye üzerine kulak çubuğu ile burnuna organik tereyağ sürdüğünü söyleyerek, "Normalde koku duyusunun geri dönmesi bir ayı buluyor, bunun sayesinde arkadaşım 4-5 gün içinde geri kazanmış" dedi. 

Kaplan, "Burada söylediğim hiçbir şey tıbbi değil, yalnızca kendi yaşadıklarımı paylaşıyorum" ifadelerini kullandı:

SEVİLAY YILMAN'DAN HİLAL KAPLAN'A: BU HURAFE

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde Kaplan'a seslenerek, "Tereyağı bir hurafe Hilalcim. Bilimsel bir karşılığı kesin yok!" dedi:

Yanlış bir tavsiye. Aslında çok burnumu sokmak istemezdim virüsle başa çıkma konusunda tereyağı ile bulduğu tedavi yöntemine ama…

Bu konuda sadece Türkiye’de değil, dünyada çok saygın bir yere sahip olan işin uzmanı Profesör Doktor Aytuğ Altundağ hem yakın arkadaşım hem de doktorum olduğu için Hilal'e ve olur a söylediklerini ciddiye alıp da onun yolundan gidecek insanlara yol gösterici olmak adına yardımcı olmak istedim...

Tereyağının koku kaybını hemen getirdiği hurafeden ibaret bir durumdur. Eğer koku kaybı kendi kendine gelecekse zaten geri geliyor.Bu arada burundaki başka nedenlerle uzamış koku kaybı olanlarda da tereyağından ziyade, kokularla yapılan koku egzersizleri çok daha etkili oluyor!”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar