GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan Erdoğan’a Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu önerisi

Yaptığı açıklamalarla yeni bir sürecin sinyallerini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Habertürk yazarı Sevilay Yılman'dan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu önerisi geldi.

Sevilay Yılman'dan Erdoğan’a Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu önerisi

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reform ile ilgili son konuşmalarını değerlendirdi. Yılman, Avrasyacı troller dediği kesimin Erdoğan'a yalnız değilsin diyerek onu yalnızlaştırdığını ifade etti. 

Bunun yanında Erdoğan'ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile de kucaklaşması gerektiğini belirten Yılman şunları söyledi:

Gerçek şu ki; verilen kayıpları geri almak çok kolay değil! Erdoğan’ın geç kalmış olsa da bu kayıpları geri kazanma çabasını görüyorum ve samimi de olduğunu düşünüyorum. Ancak bence ülkede siyasetin ve sosyo ekonomik dengelerin özüne dönmesi için çok daha radikal bir girişime ihtiyaç var. Bu girişim de Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AK Parti’den küstürülüp gönderilen veya ayrılmak zorunda bırakılan isimlerle yeniden kucaklaşmadır. Unutmayalım ki bu iki isim ve onlarla birlikte AK Parti’den kopan onlarca insan AK Parti’nin asıl genetiğidir. Erdoğan’ın liderliğinde bu ekip yeniden bir araya gelirse siyasetin doğası çok kısa zamanda bambaşka bir hal alacak ve değişecektir. Bazılarına bu görüşüm fazla ekstrem veya rijit gelebilir ama ben Erdoğan’ın bu kucaklaşmayı gerçekleştirmesi halinde çizdiği bu yeni rotasında hedefine çok daha hızlı ve kolay ulaşacağına ve en mühimi bunun da Türkiye’nin hayrına olacağına inanıyorum.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar