GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan Cihat Yaycı itirafı: Sorun FETÖMETRE'de değil...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, geçtiğimiz aylarda istifası ile gündem olan Cihaf Yaycı ve onun sistemi olan FETÖMETRE ile ilgili itiraf niteliğinde bir yazı kaleme aldı.

Sevilay Yılman'dan Cihat Yaycı itirafı: Sorun FETÖMETRE'de değil...

İstifa ettiğini açıkladıktan sonra hakkında çok fazla yazı yazılan Cihat Yaycı ile ilgili bir yazı da Sevilay Yılman'dan gelmişti.

Yılman yazısında FETÖMETRE'yi eleştirmişti. 

Aylar sonra Yaycı ile ortak bir tanıdığıyla yaptığı sohbet sonrası Yılman, yine Yaycı ile ilgili yazdı. Fakat bu kez yazı, itiraf niteliğindeydi. 

Yılman, FETÖMETRE'nin suistimal edildiğini öğrenince Yaycı'ya haksızlık etmemek adına şu ifadeleri kullandı:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinde iken Genelkurmay emrine atandığı için TSK’dan istifasını verip emekliye ayrılan Cihat Yaycı Paşa’yla ilgili bir yazı da ben yazmıştım.

Adını çok kez kereler duyduğum ama hiç tanışmadığım Sayın Yaycı tüm devlet kurum ve kuruluşlarını FETÖ’den temizlemek amacıyla uygulamaya konulan ve onun bir icadı olan FETÖMETRE ile alakalı yorumuma içerlemiş. Bunu da geçen gün Yaycı’yı 30 seneden fazladır tanıyan ortak bir ahbabımız sayesinde öğrendim. Mesleken hayatta en korktuğum şey; Kim olduğu önemli değil… Bilmeden, istemeden birine haksızlık yapmaktır. Çok değer verdiğim, sayıp sevdiğim o ortak ahbabımız; “Haksızlık yaptın Cihat Paşa’ya! Ayıp ettin” deyince çok üzüldüm.

Samimiyetle söylüyorum ki… Yaycı hakkında yazı yazmak için klavyemin başına oturduğumda dahi bilmiyordum bugün müebbete mahkum olan Sahil Güvenlik Komutanı Hakan Üstem’in ablasının eşi yani eniştesi olduğunu.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar