GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan çarpıcı yazı: Türkiye, Suriyeli/Afgan kaçak göçmen cenneti mi?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Taliban'dan kaçan Afgan göçmenlerle birlikte yeniden tartışma konusu olan düzensiz göçmenleri köşesine taşıdı.

Sevilay Yılman'dan çarpıcı yazı: Türkiye, Suriyeli/Afgan kaçak göçmen cenneti mi?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Taliban'dan kaçan Afgan göçmenlerle birlikte yeniden tartışma konusu olan düzensiz göçmenleri köşesine taşıdı. "Türkiye 10 yıldan beri bu sorunla karşı karşıya." diyen Yılman, göçmenlerle ilgili olarak "Ülkenin dört bir yanına dağılmış, yerleşmiş ve dilediğince yaşıyorlar. Bu artık geçici sığınma/korunma statüsü falan değil daha iyi bir yaşam arayışı ve amacıyla Türkiye’ye kitlesel yerleşme halini almış bir durumdur. Lütfen herkes artık şunu bir kenara not etsin!" ifadelerine yer verdi.

İşte o yazı:

Bugünlerde hararetle tartışılan Suriyeliler ve son dönemde aynı konuya dahil olan Afganlar meselesi yeni bir mesele değil.

Türkiye 10 yıldan beri bu sorunla karşı karşıya.

Çünkü ülkelerinde iç çatışma başlar başlamaz kaçmaya başlayan Suriyelilerin Türkiye’ye ilk sığınma öyküleri 10 yıl öncesine dayanıyor.

Hatırlarsanız…

İlk yıllardaki tüm sığınma taleplerine Türkiye kamuoyu, birlik ve bütünlük içerisinde karşılık vermişti.

Nihayetinde ülkelerinde yaşanan savaşta taraf olması mümkün olmayan yaşlılara, çocuklara, hastalara ve kadınlara kol kanat germek insan olmanın bir gereğiydi.

Ancak sonradan iş zıvanadan çıktı.

Sadece yaşlılar, çocuklar, hastalar değil…

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar