GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan bomba öneri: Ahlaksızları İfşa Kurulu...

Başak Demirtaş'a yapılan çirkin saldırının ardından her kesimden tepkiler gelirken konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, ilginç bir öneride bulundu.

Sevilay Yılman'dan bomba öneri: Ahlaksızları İfşa Kurulu...

Sosyal medyada kadınlara yönelik saldırılar hız kesmiyor. Son örneği ise Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yapılan çirkin saldırıydı. Siyaset dünyasından medyaya her kesim tarafından lanetlenen bu saldırı Sevilay Yılman'ın da gündemindeydi. 

Yılman, saldırıya ilişkin kaleme aldığı yazısında ilginç bir öneride bulundu. Yılman, Ahlaksızları İfşa Kurulu adında bir yapının kurulması gerektiğini belirtti. Hatta kurul için isimler bile önerdi. 

İşte o yazı: 

Benim bu konuda bir önerim var.

Twiter'da ya da facebook’ta hiçbir partiye siyasi bağı olmayan aktif kullanıcı olan birbirinden değerli akademisyenler, sanatçılar, iş insanları var. Bu güzel insanlardan oluşan bir kurul oluşması için önayak olalım ve sadece bu kurulun üyelerinin kullanma yetkisi olan hesaba toplumsal değerlerle örtüşmeyen ahlaksız paylaşımları bildirelim ve bu bildirimleri onların değerlendirmesine sunalım.

Onların yorumunu da bizler alıp olabildiğince yayalım… Bu arada; “Ahlaksızları İfşa Kurulu” ya da başka bir isim verilecek bu kurulun oluşumuna öncülük etmeleri bakımından hemen aklıma gelen üç akademisyenin kimler olması gerektiğini de söylüyorum:

Profesör Dr. Hüseyin Hatemi… Profesör Dr. Adem Sözüer… Profesör Dr. Deniz Ülke Arıboğan… Son derece aktif, diri ve etkili olan üç hocamızdan bekliyoruz büyük kurul için yola çıkmalarını… Ben inanıyorum ki bu kurul sonrası Twiter ve Facebook herkes için çok daha sağlıklı, verimli ve rahatlıkla kullanılabilecek mecraya dönüşecek.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar