GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan "Akın Öztürk" sorusu

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, FETÖ'den mahkum olan Akın Öztürk'e ilişkin "Bunların, yani bu askerlerin beyni nasıl teslim alındı?" diye sordu.

Sevilay Yılman'dan "Akın Öztürk" sorusu

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde "Akıncı Üssü Davası ve yanıtını bulamadığım o soru!" başlıklı yazısında "Ne dediler, nasıl bir yöntem izlediler ya da ne ile efsunladılar da devletin namusu gibi koruması amacıyla emanet ettiği uçaklarla ülkesine, demokrasisine saldıracak kadar kendilerinden geçtiler?" diye sordu.

"15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili her dava önemli olsa da Akıncı Üssü Davası kilit konumda olan bir davaydı" diyen Yılman, Ankara Emniyet Müdürlüğü Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı başta olmak üzere Ankara’nın en kritik 7 noktasına bombalar yağdırdıranlara ceza verildiğini fakat yalnızca bir kişiye ceza verilemediğini kaydetti: "O da hala hiç kimsenin anlayamadığı bir biçimde ortadan kaybolan Adil Öksüz’dür..."

"Bunların, yani bu askerlerin beyni nasıl teslim alındı? Düşünsenize bu beyinlerden biri Orgeneral Akın Öztürk’tü..." ifadelerini kullanan Yılman, bir de hatırlatmada bulundu: "Bu davada adı geçmiyor ama esasında Akıncı Üssü’ndeydi o da o gece. Sonradan neden bilmiyorum bu davadan alınıp Mehmet Dişli ile birlikte Genelkurmay Çatı Davası’na dahil edildiler."

Yılman, "Ne dediler, nasıl bir yöntem izlediler ya da ne ile efsunladılar da devletin namusu gibi koruması amacıyla emanet ettiği uçaklarla ülkesine, demokrasisine saldıracak kadar kendilerinden geçtiler?" diye sordu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar