GÜNDEM

Sevilay Yılman zatürre aşısına yönelik paniği Bilim Kurulu üyesiyle konuştu

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, zatürre aşısına yönelik talebi ve piyasada aşı bulunmadığı iddialarını Bilim Kurulu Üyesi Serhat Ünal konuştu.

Sevilay Yılman zatürre aşısına yönelik paniği Bilim Kurulu üyesiyle konuştu

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Bilim Kurulu Üyesi Serhat Ünal ile "zatürre aşısı" konusunda konuştu. Kendisine bu konuda çok fazla mesaj geldiğini ve bir panik havası olduğunu söyleyen Yılman, Ünal'ın anlattıklarını okuyucularına aktardı:

PANİK HAVASININ NEDENİ NE?

...Şimdi Covid zamanında ama… Covid zatürre yapıyor ya! Bu aşının adı da zatürre aşısı ya! Birkaç TV kanalında da birkaç arkadaşımız da; 'Zatürre aşısı yaptırsanız iyi olur' dedi ya! Bir anda panik başladı halkta. Sağlık merkezlerine yığılma oldu."

YIĞILMA NEDENİYLE SANKİ STOKTA YOKMUŞ GİBİ ALGILANDI FAKAT AŞI EYTERİNCE VAR

Planlı, programlı şekilde gidilirse devletin elinde yeterince aşı varken bu gereksiz hevesten dolayı Aile Hekimleri Merkezlerinde, aşı merkezlerinde aşı eksikliği çıktı ortaya. Bu gerçek bir eksiklik değil ama! Tek nedeni halkın panik olup merkezlere yığılmasından kaynaklı. Çünkü Türkiye’nin elinde milyonlarca aşı stoğu var.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR, NASIL EKSİK OLSUN?

Ve bu aşı dünyada 3 yerde üretiliyor. Bu fabrikalardan bir tanesi Türkiye’de! Yani eksikliği söz konusu olamaz bu aşının bizim ülkemizde. Paniğe gerek yok. Çünkü istenilse 85 milyonu aşılayabilecek bir kapasitesi var Türkiye’nin!

BU AŞI COVİD'DEN KORUMAZ ve ACİLİYETİ YOK!

'Aciliyeti yok!' İlla hemen bu aşıyı yaptıracaklar diye bir şey yok. Boşuna sistemin üzerine yük bindiriliyor... Bakın… Tekrarlıyorum… Bu aşı Covid’den falan korumaz! Covid’in bulaşmasından ya da hastalık yapmasına engel olmaz! Sadece pnömokoktan korur. Covid ile hiç alakası yok!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar