GÜNDEM

Sevilay Yılman: Yenilik sadece ekonomide olmayacak gibi...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalardan ben sadece ekonomide yeni bir döneme girildiğinin işaretini almadım" ifadelerini kullandı.

Sevilay Yılman: Yenilik sadece ekonomide olmayacak gibi...

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar hızla düştü. Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısında yaptığı açıklamaları bugünkü köşesine taşıyarak, bu konuşmalarda "sadece ekonomide yeni bir döneme girildiğinin işaretini almadığını, hukuk başta olmak üzere birok konuda yeni adımlar atılacağının işaretini aldığını" söyledi: 

Erdoğan’ın kullandığı ifadelerden yeniliğin sadece ekonomide değil hukuk başta olmak üzere Türkiye’nin iç ve dış siyasetinde şeffaflık ve öngörülebilirlik ekseninde bir politikanın da takip edileceği sinyalini aldım ben. Bilindiği üzere daralan ekonomiyi rahatlatmanın en önemli etkenlerinden biri yabancı sermaye… Onlar gelmeden Türkiye’nin toparlanması çok zor. Ancak hepimiz biliyoruz ki bunun olabilmesi için sadece ekonomik hamleler yeterli değil. Yabancı, öngörülebilir bir kamu düzenine sahip, yargı sistemi güven veren ülkede yatırım yapmak ister. Gerçek olan şu ki bizim karnemiz bu konuda çok zayıf. “İfade özgürlüğü” başta olmak üzere yargılamalarla ilgili epeyce sorunumuz var. Bu sorunu çözmeden… Ülkede tam ve bağımsız ve sorunsuz bir yargı düzeni olduğunu ispat etmeden yabancı sermayeyi çekebilmek mümkün değil. Anladığım kadarıyla Erdoğan da artık ciddi ciddi bunun farkında.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar