GÜNDEM

Sevilay Yılman: Yazı işlerini yönetenler kraldan çok kralcı!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, iktidar yanlısı medyanın Atatürk'e hakaret olaylarındaki "fitne çıkarma" çabasını görmezden geldiğini belirtip, "Otokontrol fena teslim almış ruhlarını" dedi.

Sevilay Yılman: Yazı işlerini yönetenler kraldan çok kralcı!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay yılman, iktidar yanlısı medyanın Atatürk'e hakaretlerle ilgili "fitne" çabalarını görmezden gelmesini fena eleştirdi...

Yazısına "Sizinki dostluk değil arkadaşlar, düşmanlık!" başlığını koyan Sevilay Yılman, son dönemde artan Atatürk'e hakaret olaylarının amacın fitne çıkarmak olduğunu savundu.

"... başta bizim yayın grubu olmak üzere birkaç yayın organının dışında hiçbir basın organı bu oyunu da, alçaklığı da görmedi" diyen Yılman iktidar yanlısı medyayı şöyle suçladı:

"Bazıları bu duruma, 'İktidar yanlısı basının yazı işlerini yönetenler kraldan çok kralcılık yapıyor' dememek için kibarca, 'Otokontrol fena teslim almış ruhlarını' diyor."

İşte Sevilay Yılman'ın o yazısı:

SİZİNKİ DOSTLUK DEĞİL ARKADAŞLAR DÜŞMANLIK

Önceki gün birlikte geldiğimiz Londra’da Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı temasları daha sonra uzun uzun yazacağım için bugün sadece gelirken Sayın Başbakan’la uçakta ayaküstü sohbetimizden bahsetmek istiyorum.

Duymuşsunuzdur herhalde... Başbakan seyahate çıkmadan hemen önce Esenboğa Havalimanı’nda bir basın toplantısı yaptı ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Atatürk’e edilen hakaret ve iftiralarla ilgili ne düşündüğü sorulunca da aynen şunları söyledi: “Cumhuriyet’imizin kahramanları bizim milli değerlerimizdir. Dolayısıyla bunlara yapılacak yakıştırmayı asla kabul etmeyiz. Uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum ve hukuken yapılması gereken ne varsa bunlar da yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu, binlerce şehidimizin bize emanet ettiği yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları yapacağız. Tarihimiz, bizi utandıracak hiçbir şeye sahip değildir. Bu tartışmaların yapay, anlamsız ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu konuda kafamız çok nettir.” 

AMAÇ FİTNE ÇIKARMAK

Bu ifadelerinin hemen hemen aynısını uçakta da yeniledi Başbakan ve ek olarak şu noktaya dikkat çekti: “Nereden çıkıyor bu konular ve ne için? Belli ki amaçları toplumda huzursuzluk ve gerginlik yaratmak! Bizim bu oyunlara kesinlikle düşmememiz lazım!” 

Başbakan’a katılmamak mümkün değil, ki ben de zaten bir önceki yazımda hatırlarsanız özellikle buna vurgu yapmıştım. Adları her neyse ne; sözüm ona tarihçi olan üç beş kendini bilmezin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu liderinin özel hayatı ve ailesiyle ilgili ortaya attıkları ipe sapa gelmez açıklamaların gayesi bence de fitneydi.

Amaç Atatürkçüler ile olmayanları karşı karşıya getirmekti. Neyse ki toplumumuzun genlerinde hep var olan o doğal duyarlılık sayesinde defettik bu oyunu. Tabii bunu en çok sosyal medyanın gücüne borçluyuz. Medya diyemeyeceğim, zira başta bizim yayın grubu olmak üzere birkaç yayın organının dışında hiçbir basın organı bu oyunu da, alçaklığı da görmedi.

Neyi kastettiğimi anladınız herhalde değil mi? Bazıları bu duruma, “İktidar yanlısı basının yazı işlerini yönetenler kraldan çok kralcılık yapıyor” dememek için kibarca, “Otokontrol fena teslim almış ruhlarını” diyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum