GÜNDEM

Sevilay Yılman yazdı: Bu “Yeşil Nokta” işi çığrından çıktı galiba!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal partinin yayınladığı 12 maddelik “sosyal medya etik kurallarına” uyan kişilerin Twiter’daki hesaplarına yeşil nokta eklenmesini isteyen bir kampanya başlattı.Habertürk yazarı Sevilay Yılman da kampanyanın bambaşka bir noktaya evrildiğini söyledi ve "Zaten kutuplaşmış olan toplum iyice kutuplaştı." dedi.

Sevilay Yılman yazdı: Bu “Yeşil Nokta” işi çığrından çıktı galiba!

Mahir Ünal, partinin yayınladığı 12 maddelik “sosyal medya etik kurallarına” uyan kişilerin Twiter’daki hesaplarına yeşil nokta eklenmesini isteyen bir kampanya başlattı. Habertürk yazarı Sevilay Yılman da profiline “Yeşil Nokta” ve “Türk Bayrağı” simgesi koyup tüm etik kuralları yok sayarak paylaşımlar yapan bazı kişilerin  AK Partili Ünal’ın iyi niyetle başlattığı kampanyayı maniple ettiğini söyledi ve bir uyarıda bulundu.

Bu “Yeşil Nokta” işi çığrından çıktı galiba!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partinin yayınladığı 12 maddelik “sosyal medya etik kurallarına” uyan kişilerin Twiter’daki hesaplarına yeşil nokta eklenmesini isteyen bir kampanya başlattı.

Ancak tamamen iyi niyetle ve kendilerine taraf olan ya da olmayanların evrensel ahlak değerleri çerçevesinde yorumlar yazmalarına önayak olmak gayesiyle başlatılan kampanya bambaşka bir noktaya evrildi.

Zaten kutuplaşmış olan toplum iyice kutuplaştı.

Çünkü AK Parti’nin halisane niyetlerle başlattığı etik kurallara uyma işi uyarlarına gelmeyen bazıları olayı; “Yeşil noktan varsa millisin! Yoksa milli değilsin!” durumundan görmeye/göstermeye başladı.

(Ben de hatta bunu eleştiren bir yazı kaleme almıştım…)

Tabii bu durum AK Parti’nin toplumun kutuplaşmasından rahatsız olan sağduyulu birçok isminde de rahatsızlık yarattı ve ısrarla çağrı yapılmasına rağmen profillerine istenildiği gibi o yeşil noktayı koymayarak bir anlamda tavır gösterdiler.

İyi de yaptılar çünkü profiline etik kurallara uyacağım sözü ile o yeşil noktayı koyanlar birer birer dökülmeye başladılar.

Hemen her gün toplumsal bir olay üzerinden değerlendirmeler yapan yeşil noktalı bazı profillerin o noktayı koyarken söz verdikleri 12 etik kuralı nasıl yerle bir ettikleriyle karşılaşmak mümkün.

Profiline “Yeşil Nokta” ve “Türk Bayrağı” simgesi koyup tüm etik kuralları yok sayarak paylaşımlar yapan bazıları, AK Partili Ünal’ın iyi niyetle başlattığı kampanyayı resmen maniple ediyor.

O nedenle naçizane uyarım…

Zaten çıkış noktasından bambaşka bir anlama dönüşen bu yeşil nokta işinden bir an evvel vazgeçilmesidir.

Zira toplum artık o yeşil noktalı paylaşımların tamamını AK Partililerin paylaşımı olarak okuyor ve bence bu da partinin imajına zarar veriyor…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar