GÜNDEM

Sevilay Yılman uyardı: Kaftancıoğlu davası emsal olursa ne olacak?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Canan Kaftancıoğlu'nun geçmişte attığı Tweeter nedeniyle yargılanıp hapis cezası almasını eleştirdi ve bunun emsal olması durumunda birçok gazetecinin ve siyasinin de yargılanması gerektiğini belirtti.

Sevilay Yılman uyardı: Kaftancıoğlu davası emsal olursa ne olacak?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yargılandığı dava sonucunda hapis cezası almış ve istinaf bu cezayı onamıştı.

Konuyu köşesine taşıyan Sevilay Yılman, söz konusu davanın emsal olması durumunda birçok gazetecinin ve siyasinin de yargılanması gerektiğini belirtti.

İşte o ifadeler:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na geçmişte attığı tweetlerden dolayı verilen cezaya itiraz istinaf mahkemesi tarafından reddedildi.

Yani geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezanın doğru bir ceza olduğunu istinaf da kabul etti. Kaftancıoğlu için tek bir yol kaldı itiraz edebileceği... O da Yargıtay…

Eğer orada da onanırsa bu karar Kaftancıoğlu kesin cezaevine girecek ve 9 yıl 8 ay 20 gün hapis yatacak! Ben bu konudaki görüşümü cezanın verildiği ilk anda dile getirmiştim. Hem köşe yazımda hem de katıldığım tartışma programında açık açık bu davanın hukuki olarak büyük çelişkiler içeren bir dava olduğunu belirtmiştim.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum