GÜNDEM

Sevilay Yılman: Üstüne basa basa Sivas katliamı diyorum

AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman'ın açtığı soruşturmaya tepki gösteren Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 'üstüne basa basa Sivas katliamı diyorum' dedi.

Sevilay Yılman: Üstüne basa basa Sivas katliamı diyorum

Sivas katliamı ile ilgili bu ifadeyi kullananlara ceza verilmesini isteyen AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman'a Sevilay Yılman'dan tepki geldi. 

Bu ifadenin Sivas'ın imajını bozduğunu iddia eden Toraman'a kızan Yılman, "üstüne basa basa Sivas katliamı diyorum" dedi. 

İşte o ifadeler:

Önceki gün tam 27 yıl önce… 33 ozan ve yazarın ve otelde çalışan iki görevlinin milyonlarca insanın gözleri önünde diri diri yakılarak öldürüldüğü Sivas Madımak Oteli Katliamı’nın anma günüydü.

27 yıldan beri her 2 Temmuz’da olduğu gibi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu korkunç katliamla ilgili katliam olduğuna inanan herkes duygularını değişik ifadelerle, bir biçimde dile getirdi. Ancak nereden aklına geldiyse… Neden bir gün önce ya da ondan önce değil de aynı gün yapma ihtiyacı duydu ise…

Hâlâ hafızalarda en trajik şekilde yerini koruyan o korkunç katliamın anma gününde AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, 35 masum, gencecik insanın hayatına mal olan o günle ilgili; "Katliam” ifadesini kullananların cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu… Efendim neymiş… “Katliam” ifadesi memleketi Sivas’ın imajına zarar veriyormuş. Kafaya bakın lütfen…

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum