GÜNDEM

Sevilay Yılman, tartışma yaratan resmi CHP'li vekile sordu

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 'Alevilik bir din midir?' tartışmalarının çıkmasına neden olan İBB'nin dağıttığı 23 Nisan kitapçığını CHP'li vekile sordu.

Sevilay Yılman, tartışma yaratan resmi CHP'li vekile sordu

İBB tarafından dağıtılan 23 Nisan kitapçığındaki bir resim, "Alevîlik bir din mi" tartışması yarattı. 

Konuyu gündemine alan Sevilay Yılman ise CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ı aradı ve hem görüşmenin ayrıntılarını hem de  kitapçığın orjinalini okurları ile paylaştı. 

İşte "Alevilik din midir" tartışmasına ilişkin Yılman'ın yazısı:

Son birkaç gündür İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden bir provokasyon sahneye konulmaya çalışılıyor…

Alevileri hedef alan korkunç bir provokasyon! Önce sosyal medyada sürüme sokuldu bu senaryo. Ben de zaten orada denk geldim. İmamoğlu’nun 23 Nisan için çocuklara dağıttığı bir broşürde yer alan çizimi tarafıma iletip; “Yok mu bir diyeceğin bu skandalla ilgili! Bir Alevi olarak iki çift laf etmeyecek misin İmamoğlu’na!” denilince haberdar oldum.

O yollanan çizimi aynen paylaşıyorum sizlerle… Gördüğünüz üzere çizimde 4 din adamı resmedilmiş. Bir imam, rahip, dede ve haham… Ve üzerine de oklarla o din adamlarının temsil ettiği dinler yazılmış. Tabii görünce ben de şaşırdım. Üç semavi dinin yani Hristiyanlık, İslamiyet, Yahudilik arasında Aleviliği İslamiyet’in içinde değil de apayrı bir din gibi gösteren bir kare olmasına anlam veremedim ve işin içinde başka bir iş olduğunu hissedip aslını öğrenmek için sarıldım telefona…

Ekrem İmamoğlu’nu ya da danışmanlarından birini de arayabilirdim ama yapmadım. Ve bu konularda çok hassas ve objektif olduğunu bildiğim ve eğer varsa bir hata, yanlışlık ya da suistimal çekinmeden onu da söyleyeceğine inandığım için CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ı aradım. “Olay yansıdığı gibi değil. Bu bir yalan ve bu yalan üzerinden resmen kışkırtıcılık yapılıyor. Aman dikkat!” dedi ve sonra söz konusu kitapçığın orijinalini tarafıma yolladı.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum