GÜNDEM

Sevilay Yılman özet geçip Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Vebal sizin!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü. Habertürk yazarı Sevilay Yılman da dün yaşanan gelişmelerin ardından “Ne diyecekler, acaba nasıl bir reaksiyon gösterecekler?” diye pür dikkat izlemeye geçtiği tek siyasi partinin CHP olduğunu söyledi.

Sevilay Yılman özet geçip Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Vebal sizin!

"Üç ismin milletvekilliklerinin düşürülmesine neden olan dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliğine eğer CHP destek vermemiş olsa idi bugün demokrasi ile hiç de bağdaşmayan böyle bir olayı konuşuyor olmayacaktık!" ifadelerini kullanan Sevilay Yılman, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının bağırıp itiraz etmeye hakkı olmadığını olmadığını söyledi.

Yılman, CHP'nin siyasi şov uğruna vekilin dokunulmazlık hakkını elinden alan ve yargılatan bu karara bilerek, kasten destek verdiğini ifade etti.

Bu vebal sizin değil mi Sayın Kılıçdaroğlu?

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü.

Niye?

Çünkü bu üç vekilin haklarında mahkemelerce verilen, kesinleşmiş cezalar vardı.

Dün yaşanan bu gelişmeler üzerine ne Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ya da MHP’nin yorumlarını merak ediyordum.

Ne de HDP’nin…

“Ne diyecekler, acaba nasıl bir reaksiyon gösterecekler?” diye pür dikkat izlemeye geçtiğim tek bir siyasi parti vardı; O da CHP’ydi.

Çünkü dün o üç ismin milletvekilliklerinin düşürülmesine neden olan dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliğine eğer CHP destek vermemiş olsa idi bugün demokrasi ile hiç de bağdaşmayan böyle bir olayı konuşuyor olmayacaktık!

Biliyorum ki şimdi işin iç yüzünü bilenler bu satırları okurken beni onaylarcasına kafasını sallıyor ama bilmeyenler de; “Ne saçmalıyor bu Sevilay?” deyip şaşkın şaşkın öylece bakıyor.

Şaşkınlığı gidermek adına kısa bir özet geçeyim…

Milletvekillerinin dokunulmazlığını alenen kaldıran Anayasa değişikliği 20 Mayıs 2016’da TBMM'de onaylandı.

Hatırlarsanız o dönem AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin temsil edildiği bir TBMM vardı ve milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan söz konusu teklifin referandumsuz kabulü için de 550 vekilden en az 367’sinin ‘Evet’ oyu gerekiyordu.


Sandalye dağılımına göre böyle bir şey mümkün değildi elbette.

Çünkü AK Parti 317, MHP ise 40 vekille temsil ediliyordu.

Yani fazladan 10 vekilin 'Evet’i lazımdı teklifin kabulü için.

Peki ne oldu?

Sıkı durun!

Teklifin son oylamasında toplam 531 milletvekili oy kullandı.

Ve 373 Evet oyuyla demokrasimiz resmen hançer yedi!

Peki demokratik ülkelerde ancak halk oylamasıyla yapılabilen Anayasamızdaki bu değişiklik kararını halka sorulmadan Meclis'te onayının sağlanması için hangi parti vebal aldı?

Elbette ki CHP!

Hem de 20 vekil desteği ile…

O nedenle hiççççç kusura bakmasın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları…

Bağırıp, çağırıp itiraz etmeye falan hakları yok çünkü anayasa hukukundaki tüm otoritelerin uyarılarına rağmen…

Sırf siyasi şov uğruna milletin seçtiği vekilin dokunulmazlık hakkını elinden alan ve yargılatan bu karara bilerek, kasten destek vermişlerdir…

Ve görüldüğü üzere bu destekle sadece kendilerinin filan değil!

Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin de ayaklarına kurşunu gözü kapalı sıkmışlardır!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum