GÜNDEM

Sevilay Yılman: Kobani olaylarında FETÖ'nün parmağı olduğunu düşünüyorum, Hatip Dicle de aynısını söylemişti

Habertürk Gazetesi yazarı Sevilay Yılman, “Kobani olaylarında FETÖ’nün parmağı olduğunu düşünüyorum. Provokasyonlara gelindiğini düşünüyorum“ dedi.

Sevilay Yılman: Kobani olaylarında FETÖ'nün parmağı olduğunu düşünüyorum, Hatip Dicle de aynısını söylemişti

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada Kobani olaylarının yaşandığı dönemde Sabah Gazetesi’nde çalıştığını, A Haber için Hatip Dicle ile yayın yaptıklaır sırada Dicle'nin yaşananlarda "paralel devletin" parmağı olduğunu söylediğini ve "bizim içimize de sızdılar" dediğini kaydetti. Yılman, ben de buna katılıyorum dedi.

Yılman, şunları kaydetti:

“Kobani eylemleri olduğu zaman ben o dönem iktidara yakın Sabah Gazetesi yazarı ve A Haber’de program yapıyordum. A Haber için Diyarbakır’da program yapmak için Diyarbakır’a  gittik. Kentte ne olduğuna iktidar da şaşkındı. Hükümet, hükümete yakın medya çözüm sürecini baltalamaya dönük bir hamle olarak görüyordu. 14 Ekim’de canlı yayın için gittiğimizde büyük bir güvenlik sağlandı. Kaldığımız yer de çok güvenlikliydi. Vahap Coşkun ve Hatip Dicle geldi. Hatip Dicle 6-7 Ekim için ‘burada bir provokasyon var’ diyordu. FETÖ’den bahsederek, ‘İçimizde cemaatçiler var, içimize sızdılar’ dedi. Çözüm Süreci Kobani olaylarından sonra bitmedi. Kobani olayları 6 yıl önce yaşandı. 50 insan yaşamını yitirdi. HDP’li olan da sokakta yürüyen de vardı. Kobani olaylarında FETÖ’nün parmağı olduğunu düşünüyorum. Provokasyonlara gelindiğini düşünüyorum.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar