GÜNDEM

Sevilay Yılman: Kızılay son 5 yılda dev bir holdinge dönüştü

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde Kızılay'ın tarihine değinerek "Kızılay son 5 yılda izlenen politikalar neticesinde resmen dev bir holdinge dönüştü" değerlendirmesinde bulundu.

Sevilay Yılman: Kızılay son 5 yılda dev bir holdinge dönüştü

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Kızılay'ı bugünkü köşesine taşıdı. Yılman, "Kızılay Başkanı neden bu sorulara cevap vermiyor?" başlığı verdiği yazısında Kızılay'ın tarihine değinmesinin ardından "Atatürk’ün tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak hayal ettiği ve geleceğe miras bıraktığı milletin hayır kurumu olan Kızılay son 5 yılda izlenen politikalar neticesinde resmen dev bir holdinge dönüştü" diyerek şunları kaydetti:

“*Toprakanadan Doğal Ürünler Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi…
*UG Medical Services Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi…
*Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi
*Kızılay İçecek sanayii ve girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi
*Kızılay sağlık Anonim Şirketi…
*Kızılay Kültür ve Sanat Ticaret Anonim Şirketi…
*Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi…
*Kızılay Sistem Yapı Anonim Şirketi…
*Kızılay Bakım Anonim Şirketi…
*Kızılay Lojistik Anonim Şirketi… isimleri altında şirketler kuruldu!”

Ve bu şirketlerin hepsinin yönetim kurulu başkanı gönüllük temelinde o çatı altında olduğu bilinen Kızılay Başkanı Kerem Kınık oldu!

KİM NE KADAR MAAŞ ALIYOR BİLMEK BİZİM HAKKIMIZ DEĞİL Mİ?

Kınık’ın Kızılay Başkanlığı karşılığında herhangi bir ücret alması mümkün değil. Çünkü derneğin tüzüğü zaten buna izin vermiyor. Ancak Kınık’ın Kızılay çatısı altında kurulan şirketlerin yönetim kurulu başkanı ya da üyesi sıfatıyla “huzur hakkı” adı altında bir ücret aldığı biliniyor. Elimde bir belge olmadığı için duyduğum tam miktarları yazamıyorum ama 10 şirkette görev aldığını düşünürsek ve her bir şirket için aldığı rakamları toplarsak Sayın Kınık’ın Kızılay’da yaptığı çalışmaların sanıldığı gibi gönüllülük esasına dayalı olmadığı da ortaya çıkıyor.

Bütün bunlar bir yana… Bir de şu profesyonellerin istihdam edilmelerini sağlayan maaş konusu var...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar