GÜNDEM

Sevilay Yılman: Kim haklı? Süleyman Soylu mu Metiner mi?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner arasında yaşanan FETÖ polemiğini hatırlatıp, yaşanan tartışmanın AK Parti’nin ekranlarda yaşanan ilk tartışması olduğunu belirterek, muhalifler açısından sevindirici, AK Parti içinde ise kim haklı sorusuna sebep olduğunu söyledi. Yılman, Metiner’in haksız Bakan Soylu’nun ise haklı olduğunu sebepleriyle açıkladı.

Sevilay Yılman: Kim haklı? Süleyman Soylu mu Metiner mi?

Önceki gün CNN Türk ekranlarında AK parti eski milletvekili ve gazeteci yazar Mehmet Metiner’in, emniyetin içinde FETÖ iddialarına cevaben İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayına katılmış ve sert konuşmalar yaşanmıştı. 

Habertürk yazarı Sevilay Yılman da bugün yazdığı köşesinde ekranlarda şahit olunan tartışmanın AK Parti tarihinde bir ilk olduğunu belirtti. Yılman, Metiner’in söylemlerinde haksız olduğunu, FETÖ ile mücadelede emek veren insanlara haksızlık ettiğini ifade etti. Yılman, FETÖ ile mücadelede verilen rakamlar, argümanlara da değinerek Bakan Soylu'nun haklı olduğunu satırlarına ekledi.

İşte Sevilay Yılman’ın o yazısı:

Önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti’nin eski milletvekillerinden Mehmet Metiner arasında enteresan bir tartışma yaşandı.

Ben de sonradan, mesele sosyal medyanın gündemine girince haberdar oldum ama tabii olunca da dikkat kesildim.

Bir kere bu olayın AK Parti açısından bakıldığında çok alışık olmadığımız bir olay olduğunun altını çizeyim.

Hatırlamıyorum ama belki başka siyasi partilerde olmuştur.

Yani aynı partiden iki insan televizyon ekranlarında karşı karşıya gelip tartışmıştır…

Ama kuruluşundan beri anbean takipte olduğum AK Parti’de böyle bir durumun daha önceleri asla yaşanmadığına eminim.

Dolayısıyla bir ilktir İçişleri Bakanı Soylu’nun canlı yayına bağlanıp partinin ağır toplarından biri olarak kabul edilen Mehmet Metiner’in; “FETÖ mensupları İçişleri kadrolarında göreve getiriliyor. Elimizde isimler var!” iddialarına bir hayli sert tonda cevap vermesi ve Metiner’in de bu sertliğe karşılıksız kalmaması…

Tabii bu ilginç tartışma muhalifleri; “Birbirlerini yemeye başladılar!” sevinciyle zevkten dört köşe ederken AK Parti tabanını da; “Kim haklı” sorusuyla ikiye böldü.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar