GÜNCEL

Sevilay Yılman: Kentsel değil rantsal dönüşüm isteyen vatandaş/müteahhit açgözlülüğü nasıl durdurulur?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, kıymetli semtlerde yaşayan bazı vatandaş ve müteahhitlerin aç gözlülüklerinin, kentsel dönüşümün önünde bir engel olduğunu söyledi.

Sevilay Yılman: Kentsel değil rantsal dönüşüm isteyen vatandaş/müteahhit açgözlülüğü nasıl durdurulur?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, İstanbul’daki kentsel dönüşümle ilgili sorunlardan birinin de bazı semtlerde yaşayan vatandaşların ve müteahhitlerin aç gözlülüğü olduğunu belirtti. Yılman, İstanbul’un marka değeri yüksek lokasyonlarında ev sahibi bazı vatandaşların çok daha fazla kazanma ruhuyla hareket ettiğini ve bir daireye karşılık dönüşüm sonunda aynı ölçülerde iki daire istendiğini söyledi.

Sevilay Yılman, söz konusu semtlerdeki bazı vatandaş ve müteahhitlerin kentsel değil rantsal dönüşüm peşinde olmasının, kentsel dönüşümün önünde bir engel olduğunu söyledi. Yılman, Avcılar ya da Bağcılar’da yaşayan gariban vatandaşın, depremde bina altında kalmayayım diye üste para vermeye razı olup dönüşüme boyun eğiyorsa, kıymetli semtlerdeki ev sahibi olanların, sahip oldukları metrekarelere tamah edecekleri yasal düzenlemenin getirilmesi gerektiğini, aksi takdirde bu semtlerde 100 yıl geçse bile dönüşümün gerçekleşemeyeceğini belirtti.

İşte o yazı... 

Biliyorsunuz…

Birkaç zamandır yazıyorum bu kentsel dönüşüm mevzusunu.

Geçen gün bu konuda duyarlılık yaratma gayreti ile hazırlanmış bir video ile yapılan sosyal medya çalışmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı tebrik etmiştim.

Gerçekten güzel bir çalışmaydı #çözümkentseldönüşüm etiketi ile yapılan o çalışma ama tabii devamlılığı, sürekliliği de çok mühim.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar