GÜNDEM

Sevilay Yılman: İhsan Arslan’ın disipline sevki Ensarioğlu’na açılan soruşturma kadar acayip

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Ak Parti'de yaşanan son gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Sevilay Yılman: İhsan Arslan’ın disipline sevki Ensarioğlu’na açılan soruşturma kadar acayip

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Diyarbakır eski milletvekili Ak Partili Galip Ensarioğlu’na çözüm süreci döneminde aldığı tavır nedeniyle terör soruşturması açılması ve Ak Partili İhsan Arslan'ın BBC Türkçe'ye verdiği röportaj sonrasında disipline sevk edilmesini bugünkü köşesine taşıdı.

Ensarioğlu hakkındaki soruşturmaya ilişkin Nagehan Alçı'nın dünkü yazısını işaret eden Sevilay Yılman, bu yazının her şeyi yeterince anlattığını, gerçekten de Ensarioğlu'nun yaşadıklarının "7 Şubat MİT Krizini" hatırlattığını kaydetti.

Yılman, "Partinin kuruluşunda yer almış ve AK Parti’nin yıllar süren tek başına iktidarını borçlu olduğu Kürtlerle yakınlığında, iletişiminde önemli katkısı olmuş, Erdoğan’ın "dava arkadaşları” arasında ismi sayılan İhsan Arslan’ın verdiği bir röportaj dolayısıyla disipline sevki Ensarioğlu’na açılan soruşturma kadar acayip bir iş" diyerek, şunları kaydetti:

Dün biraz yokladım.

Anladığım kadarıyla bu sevk işi partide epeyce can sıkmış.

Ancak bazı çevreler tarafından öne sürülen disipline sevki kendisine yediremediği için İhsan Arslan’ın AK Parti’den istifa edeceği iddiası da doğru değil.

Çünkü öğrendiğim kadarıyla olayı kişisel algılamıyor İhsan Arslan.

AK Parti'nin kuruluşundan beri yer alan ancak pek aktif olmayan isimlerden biri şöyle bir yorum yaptı değerli okurlarım...

"Şok oldum ama benim bildiğim, tanıdığım İhsan Arslan istifa falan etmez. O disiplin kuruluna gider ve söz konusu o söyleşide dile getirdiklerini de o kurulda sonuna kadar savunur. Sonuçta bu sevk İhsan Arslan’ın sadece şahsının değil, bir manada AK Parti’nin kuruluş ilke ve felsefesinin de sevkidir!"

Katılmamak mümkün değil bu yoruma zira Arslan'ın yaptığı özeleştiriler, vurgu yaptığı noktalar uzun zamandan bu yana zaten parti içerisinde hararetle tartışılan konular.

İhsan Bey'in partinin bir ak sakallısı olarak verdiği söyleşi ile yaptığı tek şey; “Demokrat ve Özgürlükçü” tabanın “Nasıl başladık, nereye geldik ve neden?” sorgulamalarına basın aracılığı ile yanıt vermiş olmasıdır.

Bunda da hiçbir beis görmüyorum şahsen...

Memlekete ileri demokrasiyi getireceğiz şiarıyla yola çıkmış bir partide belli bir kitle için sembolleşmiş, akil adam saygınlığını kazanmış birinin "demokrasi parlamenter sistem" konusunda özeleştiri amaçlı iki cümle laf etti diye disipline havale edilmesi...

Çok acıklı bir son...

Hem AK Parti hem de İhsan Arslan ve arkasından taşıdığı kitleler açısından.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum