GÜNCEL

Sevilay Yılman, Gara operasyonundaki yalanların, doğruların ve yanlışların neler olduğunu kaleme aldı!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, 13 rehine, 3 operasyona katılan askerimizin şehit edildiği Gara Operasyonu ile ilgili tartışmalar hala devam ettiği bu süreçte, operasyondaki yalanları, yanlışları ve doğruları anlattığı bir yazı kaleme aldı.

Sevilay Yılman, Gara operasyonundaki yalanların, doğruların ve yanlışların neler olduğunu kaleme aldı!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman,  rehine, 3 operasyona katılan askerimizin şehit edildiği Gara Operasyonu ile ilgili dikkat çeken bir yazı yayınladı.Operasyonun içeriğiyle ilgili bilgileri aktaran Yılman, emekli Kurmay Albay Yusuf Çetinkaya'dan edindiği bilgileri aktaran bir yazıda operasyon hakkındaki yalanları, yanlışları ve doğruları anlattı. Yılman bunun yanı sıra, operasyon doğru muydu, yanlış mıydı? Böyle mi olmalıydı, olmamalıydı konuları bir yana bırakılırsa bile, 'askerlerimizin kimlerin kurşunları ile katledildiğinin tartışması yapılamaz' dedi. 

İşte o yazı... 

3 rehine, 3 operasyona katılan askerimizin şehit edildiği Gara Operasyonu ile ilgili tartışmalar hala devam ediyor.

Olayın kamuoyuna yansımasının hemen ardından kaleme almış olduğum yazıda şehit edilen rehinelerden biri olan Malatyalı hemşerilerimiz Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey’le yaptığım konuşmayı kısaca aktarmıştım sizlere.

ACI BÜYÜK... ÇOK BÜYÜK HEM DE...

O günlerde olay sıcak ve gündem de çok hararetli olduğundan yanlış anlaşılmalara neden olabilme ihtimalinin endişesi ile Gürsel Özbey’le yaptığım konuşmanın tamamını aktaramamıştım.

Şehit babasının anlattıklarının detaylarını vereceğim.

Ama ondan önce çok önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum.

Operasyon doğru muydu, yanlış mıydı?

Böyle mi olmalıydı, olmamalıydı konuları bir yana....

Bunlar konuşulabilir ve üzerinde de tartışılabilir.

Ancak askerlerimizin kimlerin kurşunları ile katledildiğinin tartışması yapılamaz.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar