GÜNCEL

Sevilay Yılman, Gani Müjde'yi topa tuttu: Reis-i Mizah değil, Reis-i Rezillik!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Gani Müjde'yi topa tuttu. Müjde'nin Ayasofya'da Atatürk'e lanet okuyan imama tepki göstermek isterken kullandığı cinsiyetçi dile ateş püskürdü.

Sevilay Yılman, Gani Müjde'yi topa tuttu: Reis-i Mizah değil, Reis-i Rezillik!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Gani Müjde'yi topa tuttu. Müjde'nin Ayasofya'da Atatürk'e lanet okuyan imama tepki göstermek isterken kullandığı cinsiyetçi dile ateş püsküren Yılman, 'Güya övmeye çalışmış Atatürk'ü filan ama kullandığı o seviyesiz, cinsiyetçi ve aşağılayıcı dille adeta kemiklerini sızlatmış' diyerek tepki gösterdi. 

Ayasofya'da yaptığı konuşmada Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen imam Mustafa Demirkan'a ünlü isimlerden tepki yağmaya devam ediyor. Karikatürist- yazar Gani Müjde'de o imama tepki gösteren isimlerden biriydi. Müjde'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kullandığı cinsiyetçi dile ise birçok kesimden tepki yağdı. Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman'da Müjde'ye tepki gösteren isimlerden oldu. Yılman, “Gaflete düştüm. Hata ettim. Akım diyecekken kakam dedim. Affedin beni!” falan deyip özür bile dilemiyor.Bilakis o terbiyesizliğine tepki gösteren insanlara inat, o aşağılık ifadelerle dolu yorumunu tekrar tekrar RT edip milletin gözüne sokmaya devam ediyor.Yazıklar olsun gerçekten!' diyerek tepki gösterdi. 

İşte o yazı...

Adını ilk üniversite yıllarımızda hala en favori karikatür karakterim olan Bezgin Bekir’in çizeri Tuncay Akgün’ün, bizim Mehmet Çağçağ’ın, Şükrü Yavuzların çıkardığı; “Limon” Dergisi’nde görmüştüm.

Bir köşesi vardı; “Peynir Gemisi” diye…

Her hafta dergiyi baştan sona okurdum.

Okurken de çok ama çok gülerdim ama mizah anlayışı benim mizah anlayışıma uzak olduğundan mı bilmiyorum Gani Müjde’nin "Peynir Gemisi"ni pas geçerdim.

Güldürmüyordu bir türlü.

Sonraları özel TV’ler yayın hayatına girince talk show'lar filan yaptı.

Ve filmler çekti.

Ancak samimiyetle söylüyorum; o talk show’larında da senaryosunu yazdığı filmlerini izlediğimde de kendimi çok ama çok zorlamama rağmen bir türlü gülememişimdir.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar