GÜNDEM

Sevilay Yılman, eli satırlı Suriyelileri yazdı: Resmen mafya kurmuşlar!

Avcılar'da bir restoranı basan Suriyeli grup, Sevilay Yılman'ın dikkatini çekti. Yılman, olaya ilişkin "Adamlar resmen mafya kurmuş" dedi.

Sevilay Yılman, eli satırlı Suriyelileri yazdı: Resmen mafya kurmuşlar!

Daha önce de birçok kez Suriyeliler konusunu yazan Sevilay Yılman, bir kez daha by konuyu gündeme aldı ve Avcılar'da yaşanan mekan basma olayını ele aldı. 

İşte o yazı: 

Avcılar’da bir restoranda yaşanan olayla alakalı görüntüleri mutlaka izlemişsinizdir ama ben yine de kısa bir özet yapayım. Olay geçtiğimiz yılın Haziran ayında yaşanmış. Denilene göre, Suriyeli bir grup yine Suriyeli tarafından işletilen bir restorandan borçlanarak yiyip içiyor. Ancak borçları kabarınca, 30 bin TL’ye varınca restoranın sahibi yeğenini yollayıp borçlarını ödemelerini talep ediyor.

Ödemiyorlar. Ödemeyeceklerini söylemek için de ellerinde satır ve bıçaklarla söz konusu restorana dalıp, işletme sahibine ve çalışanlarına saldırıyorlar. Yetmiyor kasada bulunan 5 bin lirayı da gasp edip çekip gidiyorlar... Aslında daha önce yani yaşandığı dönemde de gündeme gelmişti bu olay. Ancak tabii görüntüler olmadığı için kamuoyunda olay basit bir alacak verecek kavgası sanılmış, üzerinde durulmamıştı.

Meğer vahamet sanıldığından çok daha korkunç imiş. Sizi bilmem ama Suriyeliler meselesiyle ilgili bu köşede defalarca uyarı niteliğinde yazılar kaleme almış ve de o uyarılarında “haklı çıkmış” biri olarak yine de çok üzüldüm. Üzülmekten de öte korktum ve meselenin vardığı boyut nedeniyle var olan endişem daha da arttı. Adamlar resmen mafya kurmuşlar. Kendi mafyalarını… Ve görüntüleri izlediğinizde görüyorsunuz ki çok korkusuz ve umursamazlar. Sayamadım ama söz konusu o görüntülerde kavgaya karışan, dahil olan en az 30 adam var.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar