GÜNCEL

Sevilay Yılman, çok acayip isimler üfürülüyor kulağıma deyip bombayı patlattı!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bir süredir araştırdığı belediyeler eliyle Almanya'ya yapılan insan kaçakçılığına yönelik yeni bulgulara ulaştı ve bu organizasyona dahil olan belediyelerinin sayısının bilinenden çok daha fazla olduğunu belirterek, çok acayip isimlerin de kulağına üflendiğini söyledi.

Sevilay Yılman, çok acayip isimler üfürülüyor kulağıma deyip bombayı patlattı!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bir süredir araştırdığı belediyeler eliyle Almanya'ya yapılan insan kaçakçılığına yönelik yeni bulgulara ulaştı ve bu organizasyona dahil olan belediyelerinin sayısının bilinenden çok daha fazla olduğunu söyledi. Yılman, kamuoyunda ses getiren haberini yapmaya başlar başlamaz bilgi ve belgelerin çorap söküğü gibi gelemeye başladığını belirtti. 

Sevilay Yılman, söz konusu organizasyonla Almanya'ya giden H.B. ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktarırken, bu işte merkez olarak Bingöl Belediyesi'nin kullanıldığını söyledi.  Yılman, H.B. isimli şahısdan organizasyonun işleyişine dair edindiği detaylı bilgiler ışığında, tüm belediyelerde karşısına çıkan ilk isim olarak dikkatleri Ali Ayrancı'ya çekti. 

İşte o yazı... 

Değişmez bir gelenektir gazetecilik açısından…

Kamuoyunda ses getirecek bir haber için adım atarsınız.

Yani düğmeye basarsınız…

Sonrasında yağmur gibi belge, bilgi akmaya başlar.

Belediyeler aracılığı ile hizmet, görev pasaportu alarak Almanya’ya kaçırılanlar konusunda da bu gelenek bozulmadı.

İlk yazımın ardından çorap söküğü gibi gelmeye başladı belge ve bilgiler.

Hala da gelmeye devam ediyor.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde patlak veren ancak bu haberin gündeme yansımasının ardından aynı yöntem ve usül ile gerçekleştirildiği anlaşılan birçok organizasyona alet olan belediyelerin sayısı tahminimce bilinenden çok fazla.

Mesela belgesi elimde olmadığı için bilmiyordum…

Meğer bu işte merkez olarak Bingöl Belediyesi kullanılmış.

Yazının devamı için tıklayınız... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum