GÜNDEM

Sevilay Yılman, CHP'deki taciz ve tecavüz iddialarını köşesine taşıdı: Barış Yarkadaşla konuştum, anlattıkları korkunç!

Sevilay Yılman, CHP'deki taciz, tecavüz iddialarını, gündeme getiren eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’ı aradığını ve bildiklerini bir kez daha anlatmasını rica ettiğini söyledi. Yılman, "Gerçekten Barış’ın aktardığı gibi ise felaket!" dedi.

Sevilay Yılman, CHP'deki taciz ve tecavüz iddialarını köşesine taşıdı: Barış Yarkadaşla konuştum, anlattıkları korkunç!

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, CHP'deki taciz, tecavüz iddialarını bugünkü köşesine taşıdı. Bu iddialar üzerine konuyu gündeme getiren eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’ı aradığını ve bildiklerini bir kez daha anlatmasını rica ettiğini söyledi. Yılman, "Gerçekten Barış’ın aktardığı gibi ise felaket!" dedi:

Ümraniye, Kartal, Sultangazi ve Avcılar’da yaşandığı iddia edilen bir değil birkaç taciz olayı var. Bir de CHP Maltepe ilçesinde görevli olan Umut Karagöz adlı yöneticinin tecavüzü! Karagöz denilen şahıs mağdurun suç duyurusunda bulunması ile birlikte tutuklanmış.

Şu an cezaevinde. Öğrendiğim kadarıyla Karagöz kesinlikle kabul etmiyormuş suçlamayı. Mağdurla bir ilişkisi olduğunu ve yaşadıkları şeyin de bu ilişkinin bir parçası olduğunu öne sürüyormuş. Kim doğru söylüyor ya da söylemiyor yargılama sonucunda göreceğiz. Taciz iddialarına ilişkin ise ortada ciddi bir belirsizlik var. Barış’la konuştuktan sonra dürüstlüklerinden şüphe etmediğim birkaç CHP’li ismi aradım. Onlar da bizim gibi Maltepe’de yaşanan tecavüz olayı dahil tüm iddialardan Barış’ın tweetleri ile birlikte haberdar olmuşlar.

Ve hiçbiri iddialar gerçek mi değil mi bilmiyor. Hepsi çok üzgün ve kafaları tabii ki çok karışık. Ve işin en garip tarafı ise bu taciz, tecavüz iddialarını örtbas ettiği yönünde ciddi bir suçlama ile karşı karşıya olan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sus pus!  Bilmiyorum daha ne kadar suskun kalmaya devam edecek Canan Hanım ama günlerdir ortalığı çalkalayan ve hatta dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında bile değindiği bu iddialara bir an evvel açıklık getirmek zorunda.

Eğer bu iddialar yakın çevresinin dediği gibi partisini yıpratmaya yönelik bir operasyonsa o zaman kim, neden, nasıl yapıyor bu operasyonu tek tek açıklasın! CHP gibi büyük bir kitle partisinde... Üstelik de İstanbul gibi dev bir metropolde... Hele de böyle akıllara durgunluk veren iddiaların çalkalandığı bir dönemde... Bir numaralı koltukta oturan kişi; “Görmüyorum, duymuyorum, konuşmuyorum” dercesine üç maymun pozisyonunu alamaz!

Bunlar çok hassas konular. Ve maalesef Canan Hanım'ın bütün bu hassas konuların cereyan ettiği iddia edilen CHP İstanbul İl Örgütü’nün kadın bir başkanı olarak da büyük sorumluluğu var. Var mı bu iddiaların aslı astarı ve varsa da İl Başkanı Kaftancıoğlu ne yapmıştır, nasıl tavır almıştır en şeffaf haliyle tüm iddiaları net bir biçimde cevaplamalıdır!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar