GÜNDEM

Sevilay Yılman: Canan Kaftancıoğlu, Boğaziçi eylemlerini sabote etti

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Boğaziçi eylemlerinde öğrencilerin yanına giden Canan Kaftancıoğlu'na sert tepki gösterdi..

Sevilay Yılman: Canan Kaftancıoğlu, Boğaziçi eylemlerini sabote etti

Canan Kaftancıoğlu'nun üniversitelerine siyasi müdahaleye karşı eylem yapan öğrencileri yanlış anladığını ifade eden Yılman, "Bir çuval inciri berbat etti' ifadesini kullandı.

Yılman, Kaftancıoğlu'nun eylemleri sabote ettiğini düşünüyor.

İşte o yazı:

Tabii bu arada; “İktidara yakın diye Melih Bulu’nun rektör atamasını eleştirdiğin gibi Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri CHP’nin şovuna çeviren Canan Kaftancıoğlu’na da laf edebilecek misin Sevilay?” şeklinde eleştirenler de oldu. Böyle olunca da kızdım kendi kendime. Çünkü haklıydılar bu eleştiriyi yapanlar. O yüzden de niye aynı yazıda bu konuyla ilgili de iki çift laf etmedim diye hayıflandım. Öyle ya! Nihayetinde Boğaziçili öğrencilerin, öğretim üyelerinin itirazının temel sebebi; “Üniversitelere siyasi müdahale olmamalı!” Diyor ki gençler; “Burası bir bilim yuvası! Siz bu bilim yuvasına özel şirket ya da kamu şirketi gibi muamele gösteremezsiniz! Sırf siyaseten size yakın diye tepemize genel müdür gibi rektör atayamazsınız!” Hal böyleyken gerçekten de ne işi vardı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun o eylemde?

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum