GÜNDEM

Sevilay Yılman: Ali Edizer'in bu görüşlerini onu atayan isimler bilmiyor muydu?

Habertürk yazarı Sevilay YIlman, GATA'da çalışan ve açıklamaları nedneiyle görevden alınan Ali Edizer'in bu görüşlerini onu atayan isimlerin bilip bilmediğini sordu ve ortaya çıkmasa, toplumsa infiale sebep olmasa görevden alınmayacağını söyledi.

Sevilay Yılman: Ali Edizer'in bu görüşlerini onu atayan isimler bilmiyor muydu?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Ali Edizer, toplumu infiale sürükleyen video kayıtlarının ortaya çıkması üzerine görevden uzaklaştırıldı. Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bu videolar infiale sebep olmasa Edizer'e dokunulup dokunulmayacağını sordu. Yılman, "Yakın çalışma arkadaşları, onu atayan isimler Edizer'in böyle biri olduğunu bilmiyorlar mıydı?" diye sordu:

BAŞHEKİM ve SAĞLIK BAKANI BİLMİYOR MUYDU?

Ben de birçok insan gibi internetten girip Başhekim ve diğer yöneticiler kim bakındım. Başhekim Profesör Dr. Ali Rıza Odabaş… Merak ettiğim şu… Sayın Başhekim Odabaş, yardımcısı olarak görev yapan Ali Edizer’i tanımıyor muydu? Yıllardır birlikte mesai yaptığı iş arkadaşının hayata bakış açısının ne olduğundan, bir tıp adamından çok tarikat liderine benzer dış görüntüsünden habersiz miydi?

Rahatsız olmuyor muydu Sayın Başhekim böyle bir yardımcıyla birlikte çalışmaktan? Sadece Başhekim de değil.

Onu o göreve atayan… O koltuğu ona emanet eden Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca…

Bu adamı bu göreve atarken kimdir nedir bilmiyor muydu?

Çok açık soruyorum kendisine Sayın Koca’nın…

2018 yılında GATA’nın yerine kurulan hastaneye Başhekim Yardımcısı olarak atadığı aşırı görüşlere sahip Ali Edizer… Toplumun genelinde infiale neden olan bu aşırı görüşlerini hasbelkader videolara çekip kamuoyunun gözleri önüne sermemiş olsaydı…

Göreve devam ettirecek miydi?

Medeni Kanuna karşı mücadele verdiğini söyleyen ve erkeklere açık açık ikinci eş hatta isterlerse üçüncü, dördüncü eşin helal olduğu çağrısını yapan bu yoz, yobaz adam o hastanede o pozisyonda olmaya devam edecek miydi?

Ben söyleyeyim…

Edecekti.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum