GÜNDEM

Sevilay Yılman, Ak Partili Şahin Tin'e tepki gösterdi ve ekledi: Fransa tarihinde meşhur bir söz vardır...

Meclis'teki "kuru ekmek" polemiğini bugünkü köşesine taşıyan Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Fransa tarihindeki o meşhur sözü hatırlattı: Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler.

Sevilay Yılman, Ak Partili Şahin Tin'e tepki gösterdi ve ekledi: Fransa tarihinde meşhur bir söz vardır...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Millet aç midesine sadece kuru ekmek giriyor" sözlerine, ”Kuru ekmek yiyebiliyorlarsa aç değiller!” cevabı vererek büyük tepki çeken Ak Parti Denizli milletvekili Şahin Tin'e bir tepki de Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman'dan geldi. Yılman "Hiç kusura bakmasın Sayın Tin..." diyerek, Fransa tarihindeki o meşhur sözü hatırlattı: Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler.

İşte yazıdan detaylar:

Jean-Jacques Rousseau’nun kitabında aktardığı o sözün kime ait olduğunu Fransızlar hala bilmiyor olabilirler ama biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşması sırasında; “Millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor!” diyen CHP’li Engin Altay’a kimin, hangi vekilin; ”O zaman aç değiller!” dediğini gayet iyi biliyoruz! Biz biliyoruz ama galiba o bizim bildiğimizin farkında değil ki...

Skandal sözlerine dair şöyle bir açıklama yaptı; “CHP’li Engin Altay sözlerimi çarpıtarak siyaset devşirme derdinde. Milletimiz CHP’nin linç siyasetine prim vermeyecektir. Sizin derdiniz çarpıtma ve iftiralarla linç yapmak. Zaten en iyi yaptığınız da bu. Projeniz yok!”

Sanki dersiniz o lafları kendisi bile/isteye söylememiş de Engin Altay ya da CHP’liler gırtlağına çökmüş de zorla söyletmiş gibi adeta aklımızla alay eder gibi garip bir açıklama yani.

Oysa ki hiç böyle şeylere gerek yok bence. Çünkü ister vekil olsun ister gazeteci isterse sıradan bir yurttaş... Nihayetinde makina değil insanız hepimiz. Hata da yaparız yanlış da... Medeni bir insan bu hatanın hata olduğunu kabul edip telafisi için çabalar... Olmayan ise Milletvekili Şahin Tin gibi zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıp başkalarını çamurlama telaşına düşer...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum