GÜNDEM

Sevilay Yılman, AK Parti'de Özlem Zengin'in yalnız kalmasına neden olan dönüşümü açıkladı

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, AK Parti içinde yaşanan büyük dönüşüm neticesinde, partide en çok bağıran ve konuşanların radikal dindarlar ile milliyetçi/muhafazakâr olması, demokrat bir siyasetçi olan AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in yalnız kalmasına sebep olduğunu belirtti.

Sevilay Yılman, AK Parti'de Özlem Zengin'in yalnız kalmasına neden olan dönüşümü açıkladı

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın’ın görüşlerine karşı duran AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in maruz kaldığı sosyal medya linçine tepki gösterdi. Yılman, Özlem Zengin’e AK Parti’nin ileri gelenlerinden destek gelmediğini belirterek, son yıllardaki politikalar neticesinde parti içinde büyük bir dönüşümün yaşandığını söyledi.

Sevilay Yılman, kuruluşundan bu yana AK Parti’ye destek veren liberal, demokrat ve sosyal demokratların suspus bir şekilde tutum izlediğini ve konuşup, bağıranların hatta partiye ayar çekmeye kalkanların radikal dindarlar ile milliyetçi/muhafazakârlar olduğunu belirtti. Durum böyle olunca Özlem Zengin’in yalnız kaldığını söyleyen Yılman, Onunla bire bir aynı şeyleri düşünüyor olmasına rağmen aynı şeyi yaşama korku ve çekincesi ile hiçbir Ak Partili Özlem Zengin’in yanında duramadığını ifade etti.

İşte o yazı... 

Kurulduğu günden, hatta ve hatta öncesinden adım adım ve dikkatle takip ettiğim partidir AK Parti…

Bugün gibi aklımdadır 14 Ağustos 2001’de Ankara Bilkent Oteli Konferans Salonu’nda lider Recep Tayyip Erdoğan’ın mihmandarlığında ve tüm kurucu üyeler ile ve de destek veren o dönem bağımsız milletvekili olan Abdullah Gül’ün de aralarında olduğu siyasilerle yapılan tanıtım toplantısı.

Film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden o ilk günleri…

O günün popüler isimlerini hatırlıyorum.

AK Parti hükümetinin ilk Dışişleri Bakanı olan Yaşar Yakış vardı mesela...

Hem doğu hem batı dış siyaset dengelerini iyi bilen eski diplomat...

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum