GÜNDEM

Sevilay Yılman: Abdullah Gül Erdoğan karşısında aday olmayı göze alamaz

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, muhalefetin üzerinde ittifak edebileceği isimlerden biri olarak ön plana çıkan ve sıklıkla gündeme gelen Abdullah Gül için "Erdoğan karşısında aday olmayı göze alamaz" değerlendirmesini yaptı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Sevilay Yılman: Abdullah Gül Erdoğan karşısında aday olmayı göze alamaz

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde "Acaba Abdullah Gül ne düşünüyor?" başlıklı bri yazı kaleme aldı.

"GÜL, TEK BİR SOMUT ADIM ATMADAN GÜNDEM OLUYOR"

Gül üzerinde tartışmaların, Gül'ü son derece memnun ettiğini söyleyen Yılman, her siyasetçinin isteyeceği şeyin toplumda bu oranda konuşulmak, tartışılmak olduğunu söyleyerek; üstelik Abdullah Gül'ün bu konuda hiç çaba sarf etmediğini ifade etti: "Tek bir laf etmeden...Tek bir somut adım atmadan ya da davranış sergilemeden gelecek kariyerinin toplumda hararetle tartışılmasını. Hiçbir şey yapmıyor. Çekildiği köşesinde oturuyor sessiz sedasız ama bir biçimde adı gündeme geliyor ve toplumun hafızası da bu sayede sürekli yenileniyor... Gazeteciler arıyor heyecanla... Eş, dost merakla gidiyor yanına..."

"GÜL BÖYLE BİR ŞEYİ GÖZE ALAMAZ"

Fakat Yılman'a göre bu tartışmalar son derece "yersiz, gereksiz ve boş! Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olduğu bir durumda Abdullah Gül asla resmen aday olmaz... Çünkü o acemi bir siyasetçi değildir. Kazabileceği kadar kaybedebileceğini de bilir ve siyasi kariyerinin finalinde böyle bir çizikle anılmayı göze almaz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar