POLEMİK

Sevilay Yılman Abdülkadir Selvi'yi ti'ye aldı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman canlı yayında trollenen Abdulkadir Selvi olayının tüm yorumculara ders olması gerektiğini yazdı.

Sevilay Yılman Abdülkadir Selvi'yi ti'ye aldı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, geçen günlerde Abdülkadir Selvi'nin Melih Gökçek için açılan sahte Twitter hesabındaki, "Cumhurbaşkanı’mız ile görüştüm ve istifa etmeye karar verdim!" mesajını gerçek sanarak moderatörlüğünü Hande Fırat’ın yaptığı programda da bunu dile getirmesinin ardından, "Fena halde trollenen meslektaşım Abdülkadir Selvi’ye geçmiş olsun diyorum" dedi.

Sevilay Yılman, Abdülkadir Selvi'nin sahte hesaptaki paylaşımı gerçek sanmasını "Levent Kırca’nın skeçlerine taş çıkaracak bir komik olay" olarak niteledi.

İşte Sevilay Yılman'ın köşesinden bir bölüm:

CNN Türk'teki olay hepimize örnek olmalı

Önceki gece CNN Türk’te rahmetli Levent Kırca’nın skeçlerine taş çıkaracak bir komik olay yaşandı. Unutulmayacak ve medya tarihine geçecek bir olay... Özet geçeyim önce...

Ankara kulislerinin nabzını iyi tutan gazetecilerden biridir Abdülkadir Selvi... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeye başladığı andan itibaren moderatörlüğünü Hande Fırat’ın yaptığı programda katılımcılar görüşlerini açıklamaya başladı.

Selvi zaten birkaç gündür Hürriyet’teki köşesinde Gökçek’in kesinlikle istifa edeceğini yazıyordu. Artık fazla iddialı olduğundan mı yoksa kendisine verilen kulislerin doğruluğuna yüzde yüz emin olduğundan mı bilemiyoruz, Gökçek’in adına açılmış sahte bir hesapta yazılanları canlı yayında gerçekmiş gibi okumaya başladı.

Sahte hesapta, “Cumhurbaşkanı’mız ile görüştüm ve istifa etmeye karar verdim!” diyordu. Gökçek’in Beştepe’den ayrılmasının hemen ardından okunan bu mesajın sahte olduğu anlaşıldı, ama tabii iş işten geçmişti bir kere...

Neyse... Sosyal medyada Selvi ve CNN Türk epeyce bir hırpalandı. Yapılan makaraların haddi hesabı yoktu. Fena halde trollenen meslektaşım Abdülkadir Selvi’ye geçmiş olsun diyor, bu vesileyle televizyonda gerek yorum, gerekse moderatörlük yapan arkadaşlara naçizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum: “Aman, siz siz olun memleketin pür dikkat kesildiği bir konuda anlık heyecanlara kapılıp sosyal medyayı sakın referans almayın! Sakın!”

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar