GÜNDEM

Serkan Fıçıcı: Karılarınızı döverken ne kadar bilimselsiniz

Akşam yazarı Serkan Fıçıcı, sık sık kadına şiddete karşı demeçleriyle gündeme gelen ünlülerin eşlerine ve sevgililerine şiddet uyguladıkları haberleri üzerine Cem Karaca'nın "Karılarınızı döverken ne kadar bilimselsiniz" dizelerini hatırlattı.

Serkan Fıçıcı: Karılarınızı döverken ne kadar bilimselsiniz

Bugünkü köşesinde "HDP'deki tecavüz iddiasına susanlara Cem Karaca ne söylerdi?" başlıklı bir yazı kaleme alan Akşam yazarı Serkan Fıçıcı, ""Sol duyarlılık" denilen şey "Sol duymazlık" haline gelmiş" diyerek, "HDP'deki kadına şiddet ve tecavüz olayları karşısında kendilerini solcu, devrimci, ilerici, aydın diye adlandıranlardan "yarım porsiyon" da olsa tepki gelmedi" ifadelerini kaydetti.

Fıçıcı, Cem Karaca'nın "Yarım Porsiyon Aydınlık" isimli şarkısının sözlerini hatırlattı:

"Cem Karaca o yıllarda "Karılarınızı döverken ne kadar bilimselsiniz" derken olmayan bir şeyi mi söylüyordu? Uydurmuyordu elbette. Sayısız örnek var ama sadece Yılmaz Güney'in Nebahat Çehre'ye yaptıklarını hatırlasak yeter.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 6 Ekim 2014'te zihin açıcı bir twit atmış ve "Mücadeleyi koşullarıyla değerlendirmezsek Deniz Gezmiş'e hırsız, Yılmaz Güney'e katil dememiz gerekmez mi? Bir de buradan bakalım" demişti.

Galiba hata bizde.

Yılmaz Güney'in kadına yönelik işkencelerini kutsayan zihniyetten İsmail Küçükkaya'ya, Ozan Güven'e, HDP'li vekillere ses çıkarmasını bekliyoruz.

Cem Karaca yaşasaydı ne söylerdi acaba?

Şu halimize bakıp "Sizde yarım porsiyon akıl yok" der miydi? "

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar