GÜNDEM

Serdar Turgut'tan Portakal ve Küçükaya yazısı: Bazı şeyleri biliyorum ama şimdi konuyu açmanın zamanı değil

Habertürk yazarı Serdar Turgut, Fatih Portakal'ın istifası için "Her yıl Fatih Portakal ile aynı gün izne ayrılan İsmail Küçükkaya neden bu yıl izne çıkmasını bir hafta sonraya erteledi..." diyerek "Bazı şeyleri biliyorum ama şimdi konuyu açmanın zamanı değil" ifadelerini kullandı.

Serdar Turgut'tan Portakal ve Küçükaya yazısı: Bazı şeyleri biliyorum ama şimdi konuyu açmanın zamanı değil

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Fatih Portakal'ın istifasını bugünkü köşesine taşıdı .Serdar Turgut, Portakal'ın istifası için "Umarım devletten gelen bir baskı yoktur, Veya bu istifa umarım Türk solu içinde bir süredir süren sert görüş ayrıklıkları ile de ilgili değildir" diyerek dileklerini paylaştı.

YILMAZ ÖZDİL ÖRNEĞİ

Turgut, tam bu noktada Yılmaz Özdil örneğini vererek, "Özdil her izne ayrıldığında yazdığı kısa izine çıkıyorum yazısının bile neden yüzbinlerce paylaşıldığını hiç düşündünüz mü? Onu sevenler başına başka bir şey gelmediği haberini paylaşıyorlar aslında" dedi.

KÜÇÜKKAYA NEDEN BİR HAFTA SONRA İZNE ÇIKTI?

Turgut, "Peki her yıl Fatih Portakal ile aynı gün izne ayrılan İsmail Küçükkaya neden bu yıl izne çıkmasını bir hafta sonraya erteledi?" diye sordu ve bu soruyu şu şekilde cevalandırdı: "Bunda o dönemde onun aleyhine sürdürülmekte olan bir kampanyanın rolü de olabilir mi bunu da düşünün. Bazı şeyleri biliyorum ama şimdi konuyu açmanın zamanı değil."

LAİKLERDE YENİLGİ DUYGUSU BÜYÜYOR

Turgut, Portakal'ın söylediği gibi bir hayat tarzı değişimi için bu kararı aldıysa onu yürekten alkışladığını söyleyerek, bu tarz eğilimlerin son zamanlarda laik, demokrat, Atatürkçü kesimindeki insanlarda sıklıkla görüldüğünü ve arkasında bir "yenilme ve mücadeleden vazgeçme duygusu" yattığını ifade etti:

"Gerçi eskiden şehirden çıkıp Bodrum'a yerleşmek olarak ortaya çıkmış olan ve bir ara benim de yapmış olduğum bu trend yaşamımızda hep vardı ama son zamanlarda bu duygumuz siyasi yenilmişlik ve Türkiye’nin geleceğinden umut kesme duyguları ile de güçlendi."

"PORTAKAL İLE KONUŞMADIM"

"Ayrılma kararından sonra Fatih Portakal ile konuşmadım. Bu yorumları sadece kendi, onunla benzer olduğuna inandığım, duygularım doğrultusunda yapmaya çalışıyorum.

Ben yenilgiyi, hayal ettiğim ülkeye hiçbir zaman kavuşamayacağımı da kabul edip birçok kez bir köye gidip yerleşeyim ve büyük şehirden kalıcı olarak çekileyim düşüncesini taşıdım."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar