GÜNDEM

Serdar Turgut'tan bomba çıkış: Türkiye'yi CHP yönetseydi Akdeniz'i kaybederdik

Habertürk yazarı Serdar Turgut, CHP'nin yönettiği bir Türkiye olsaydık Libya'da İhvan mensupları olduğu için ilişkilerin farklı işleyeceğini ve süreç sonunda Akdeniz'deki gücümüzü kaybedeceğimizi yazdı.

Türkiye, son dönemde Libya'daki legal oluşumlarla iyi ilişkiler kurmak suretiyle Akdeniz'de büyük bir kazanım elde etmek üzere. Özellikle Rumlar, Yunanistan ve İsrail'in oluşturduğu ve Mısır'ın desteklediği ittifaka karşı Akdeniz'de mücadele eden Türkiye'nin Libya ile diplomatik ilişkileri ilerletmesi önemli bir adım. 

Konuyu köşesine taşıyan Serdar Turgut, mevcut hükümet değil de CHP yönetimi olduğunun düşündüğümüzde Türkiye'nin Libya ile bu şekilde bir diyalog kuramayacağını ve Akdeniz'i kaybedeceğini söyledi.

İşte Serdar Turgut'un o yazısı:

"Şimdiki konu Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'de petrol ya da doğalgaz çıkarmak üzere Yunanistan ve Kıbrıs'la giriştiği itişme sürecinde kendisine Akdenizli bir müttefik bulma çabası."

*

Çok eskiden tanıdığım ve aklına, bilgisine, birikimine güvendiğim arkadaşların bu şekilde düşünebilmeleri beni şaşırtıyor.

Şaşırtıyor ama iyi bir yönü de var bunun; kendi almış olduğum tavırları da sorgulatıyor bana böyle şeyler.

Ben Libya politikasını destekliyorum devletin. Zaten bunu son yazımda gerekçeleri ile anlattım Akdeniz'de birçok ülkenin katılımıyla Türkiye aleyhine büyük bir oyun oynandığını görmek bu kadar güç mü acaba?

Bu güçlerin Akdeniz'den Türkiye'yi tamamen silip bölgeyi kendilerine almak istediklerini görmek için kapsamlı bir analiz yapmaya da gerek yok aslında. Çünkü bir çoğu bunu açıkça deklare de ediyorlar.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar