POLEMİK

Serdar Turgut'tan Ahmet Hakan'a sitem: Bari sen yapma bunu!

Habertürk yazarı Serdar Turgut, geçtiğimiz günlerde ''kadınlara kadın diye hitap edilmesi'' ile ilgili yazdığı yazısının ardından Ahmet Hakan'ın dünkü yazısında ''hanım'' kelimesini kullanmasına tepki gösterdi.

Serdar Turgut'tan Ahmet Hakan'a sitem: Bari sen yapma bunu!

Serdar Turgut, Ahmet Hakan'a seslenerek ''Bari bunu sen yapma'' dedi ve Ahmet Hakan'ın ''kadın'' yerine ''hanım'' kelimesini kullanmasını eleştirdi. 

Hürriyet yazarlarına bu hanım kelimesinin yasaklanması tavsiyesinde bulunan Serdar Turgut, bu konuya ilişkin daha önce kaleme aldığı kendi yazısına da atıfta bulundu. 

İşte Serdar Turgut'un Ahmet Hakan'a sitemi:

'Erkek erkek de karşı cins neden illa hanım olmak zorunda' başlıklı yazımı 27 Ocak'ta burada yayınladım. Başlığın da özetlediği gibi Türk erkekleri bir türlü kadına 'kadın' diyemiyorlar, bilinçaltlarında bunun kötü bir laf, bir tür hakaret olduğu yolunda bir düşünce olmalı herhalde. Kadına 'hanım' dediklerinde bunun daha ince, daha güzel olduğunu sanıyor olabilirler. O yazıda erkek beyninin Türkiye'de neden böyle sorunlu olduğunu anlamaya da çalışmıştım ama bunu çok başarabildiğim söylenemez. Çünkü bu davranış bir sınıfa, bir gruba ait değil, onlarla sınırlanmış bir davranış değil, her sınıftan, her sosyal gruptan erkek bunu...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar