GÜNDEM

Serdar Turgut'tan ABD-Rusya arasındaki aşı yarışı için "güvenilirlik" hatırlatması

Habertürk yazarı Serdar Turgut, ABD ve Rusya arasında Covid-19 aşısını bulma konusunda ciddi bir rekabet yaşandığını söyledi. Turgut, "Rusya'nın aşısı daha bilimsel olsa da ABD, Trump'a rağmen Rusya'dan daha güvenilir" dedi.

Serdar Turgut'tan ABD-Rusya arasındaki aşı yarışı için "güvenilirlik" hatırlatması

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Rusya’nın ABD karşısında siyasi sisteminden kaynaklanan dezavantajlara sahip olduğunu, aşının global toplumda güvenilir sayılabilmesi için bulunduğu ortamın bilimsel açıdan şeffaf ve tam otonom kuruşlara sahip olması ve her türlü siyasi manipulasyondan uzak olması gerektiğini söyledi.

Turgut'a göre "Trump döneminde ağır darbeler de yemiş olduğu halde Amerika’nın bu konuda Rusya’ya tartışılmaz üstünlüğü var."

İSMİ DE GÜVENİLİKLİK AÇISINDAN SORUNLU

Turgut, aşıya verilen ve manipülatif haberler tanınan Rus haber ajansıyla aynı olan isimin de "güvenilirlik sorunu" doğurduğunu söyledi.

Turgut, "Bütün bu nedenlerden dolayı Rusya ile ABD aynı günde aşıyı bulduklarını ilan etseler ve dahası Rusya'nın bulduğu aşının daha bilimsel olduğu kanıtlansa bile, bütün bunlara rağmen demokrasi ve bilimsel özgürlük ortamı farkı nedeniyle hemen herkes yine de Amerika’ya inanmak eğiliminde olabilir" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar