MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut patronunu böyle ikna etti

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut'un önümüzdeki iki gün yazısı çıkmayacak. Nedeni ise Serdar Turgut'un Washington'a gitmesi.

Serdar Turgut patronunu böyle ikna etti

Habertürk yazarı Serdar Turgut, gazetesi için Başkanlık seçimlerini takip edecek. Bunun içinde yıllar önce Hürriyet için çalıştığı Washington'a gitti.

Heyecanını okurlarıyla paylaşan Turgut  "Sanki ilk kez gidiyormuş gibi heyecanlıyım. Belki biraz nostaljik duygular da vardır. İlk kez gittiğimde özel hayatı çalkantılı olan bir gençtim. Bir evlili-ğin bitişi ve yeni bir aşkın başlangıcı da vardı" ifadelerini kullandı. 

Geçmişte, Erol Simavi'nin patron olduğu yıllarda Hürriyet Gazetesi Washington temsilciliği yapmış tecrübeli bir gazetecinin bu heyecanı doğrusu bizi de heyecanlandırdı. Gazetecilikte buna "Muhabir ruhu" diyorlar. Turgut hala bu ruhu kaybetmemiş demek ki.

Serdar Turgut yazısının başında Erol Simavi ve Ertuğrul Özkök'ü Washington'a gitmek için nasıl ikna ettiğini de anlatıyor. 

Kendisi talip olmuş bu göreve ve "Neden sen?" dediklerinde öyle cümleler kullanmış ki patronu kendisine hayır diyememiş.

SERDAR TURGUT O ANISINI BÖYLE ANLATTI:

Bill Clinton başkanken Hürriyet Gazetesi’nde Sedat Ergin Ankara temsilciliğine döneceği için Washington temsilciliği pozisyonuna ben talip oldum. Patron Erol Simavi ve Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, “Neden sen?” diye sorduklarında aynen şöyle demiştim:

“Hayatta kendime bir yol çizdim. Amerikan siyasetini açık- çası Türkiye siyasetinden daha yoğun izlerim. Çok gençken o ülkede okumaya gittiğimden kültürünü, hayat tarzını ve insanlarını iyi tanırım. Sadece ‘siyaset yoğun’ gazeteciliğe inanmam, hayatın her alanının yazılması gerektiğini düşünürüm. Amerikan popüler kültürünü iyi takip ederim. Eğer hayatın her alanından yazı, haber istiyorsanız o kültürü iyi bilen ve anlayan beni tercih etmelisiniz.”

Bu konuşmadan sonra 2 saat içinde patrondan onay geldi, yayın yönetmeni elimi sıktı ve yolculuk başladı. O yolculuk hâlâ sürüyor. Amerikan hayatını takip etmeyi hiç bırakmadım, basın vizemi 1992 yılından bu yana taşıyorum, cebimde de Türk basın kartı yanında Amerikan basın kartı da var.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar