GÜNDEM

Serbest kalamadılar!..

FETÖ'nün medya yapılanması davasında mahkemenin tahliye kararı verdiği 21 isimden 8'i duruşma savcısının itirazı, 13'ü ise İstanbul Başsavcılığı'nın yeniden gözaltı kararı nedeniyle serbest kalamadı....

Serbest kalamadılar!..

"FETÖ'nün medya yapılanması" davasında dün akşamüstü aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da bulunduğu 21 gazeteci sanığa tahliye kararı çıktı. Gece yarısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve duruşma savcısının attığı adımlarla tahliye kararı sonuçsuz kaldı...

Dün gün boyu yaşanan tahliye ve yeniden gözaltılar şöyle gelişti...

SAVCI 13 İSİM İÇİN TAHLİYE İSTEDİ

5 gün boyunca İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 gün süren duruşmaların ardından duruşma savcısı, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Oğuz Usluer ve Murat Aksoy'un tahliyesini diğer sanıkların tutukluluğunun devamını istedi...

MAHKEME 25 İSİM İÇİN TAHLİYE KARARI VERDİ

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ise Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız’ın tahliye edilmesine karar verdi.

TAHLİYE KARARI TEPKİ GÖRDÜ

Mahkemenin vermiş olduğu tahliye kararı tepki gördü... Hem sosyal medya hem de ekranlardan yükselen tepkiler sürerken, aileler de Silivri Cezaevi önünde tahliye edilecek gazetecileri beklemeye başladı...

DURUŞMA SAVCISI 8 İSMİN TAHLİYESİNE İTİRAZ ETTİ

Ancak önce duruşma savcısı, tahliye talep etmediği halde tahliye edilen Büşra Erdal, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habib Güler, Halil İbrahim Balta ve Muhammet Said Kuloğlu'nun serbest bırakılmasına itiraz etti. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı kabul ederek bu 8 ismin tahliye işlemini iptal etti.

13 İSİM "DARBEYE TEŞEBBÜS'TEN" GÖALTINA ALINDI

Bir yandan da İstanbul Başsavcılığı, tahliye kararı verilen 13 kişi gazeteci sanık hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlarından gözaltı kararı çıkarttı.

Şüphelilerin gözaltına alınma gerekçesi olarak, şüpheliler aleyhindeki deliller, atılı suçun özelliği, kaçma şüphesi gösterildi. 

13 İSİM EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Bu isimler de Silivri Cezaevi çıkışında aileleri buluşamadan gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Böylece, yeni soruşturma ve dava kapsamında yapılan itiraz sonucunda tahliyelerine karar verilen 21 kişi, bu aşamada serbest bırakılmamış oldu. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar