GÜNDEM

Semih Yalçın: "Cumhur İttifakı Altın Çağını yaşıyor"

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu ve Cumhur İttifakı'nda sorun olmadığının altını çizdi.

Semih Yalçın: "Cumhur İttifakı Altın Çağını yaşıyor"

Andımız tartışmaları ile "Cumhur İttifakı" dağılıyor mu, çatlak mı var tarzı sorulara son noktayı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın koydu. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Yalçın, Kurultayı ve Cumhur İttifakı'nı değerlendirdi. 

AK Parti ile aralarında farklılık olmasının son derece olağan olduğunu söyleyen Yalçın, Cumhur İttifakı'nın yoluna devam ettiğini hatta altın çağını yaşadığını belirtti. 

İşte o söyleşi:

Peki MHP’nin kurultayından çıkan sonuçlar neler? MYK’da 75 ismin 36’sının değişmesi ne anlama geliyor?

Kadınların sayısının giderek azalmasının özel bir sebebi var mı? MYK’da dikkat çeken yeni isimler kimler? Yeni dönemin kodları neler?

Tüm bu soruları kurultayın organizasyonunun tüm detayları ile teker teker ilgilenen MHP’nin en meşhur isimlerinden Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın’a sordum.

“Nagehan Hanım sizi kurultaya bekliyorduk. Deniz (Güçer) geleceğinizi söylemişti” diye söze girdi Semih Hoca.

Ben de son dakikada neden gelemediğimi anlattım kendisine.

Sonra da MYK’daki değişimi sordum.

“Tabii 75 asil üyenin 36’sının yenilenmesi ciddi bir değişikliğe işaret ediyor ancak bu şaşırtıcı değil, bu noktanın altını çizeyim Nagehan Hanım. Biz kurultaylarımızda en az üçte birlik değişikliklere gideriz. Kurultay yenilenmek demek. Devamlı yenilenip, tazeleniyoruz.”

Peki bu değişiklik, bu yenilenme MHP açısından ne anlama geliyor, giden kadrolar ve gelenler arasında çizgi olarak bir farklılık var mı, gidenler Cumhur İttifakı’na muhalefet mi ediyorlardı ya da Genel Merkez ile ters düştükleri başka konular mı vardı?

Semih Yalçın tüm bu sorulara çok net bir şekilde “Hayır” dedi ve şöyle devam etti:

“Kesinlikle bir fikir ekseni üzerinden değişiklik yok. 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden itibaren kuvvetli bir şekilde Cumhur İttifakı olarak yürüyoruz. Değişen kadrolar arasında da bu konuda en ufak bir tereddüt yoktu. Nagehan Hanım bilmem dikkatinizi çekti mi? Sayın Genel Başkan kurultaydaki konuşmasını oylamadan önce yaptı. Hangi genel başkan kendi oylamasından önce çok kuvvetli bir şekilde ‘Adayımız şudur’ der? Bakın Genel Başkan ‘Adayımız 2023 seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanıdır’ diye oylamadan önce söyleyerek tüm delegelerin de bu konuda hemfikir olduğunu ortaya koyuyor. MHP Cumhur İttifakı konusunda tam bir bütün.”

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum